Mere In Aluat De Clatite (mere Pane)
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Haplea mai avea cateva mere in frigider. Voia ceva dulce si usor de preparat. Deci … mere in aluat de clatite. Se mananca la fel de repede cum se fac.
Ce iti trebuie (poza 1):
-3 mere
-zeama de la o lamaie
-zahar pudra pt decor (optional)
Pt aluat:
- 2 oua
- 100 ml lapte
- apa minerala si faina (la ochi)
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura de ulei
- esenta de rom
Plan de lucru:
- batem ouale si turnam treptat faina (poza2). Cu un tel amestecam laptele, apa minerala si faina, cat sa obtinem un aluat ca de clatite (nu foarte subtire , dar nici foarte gros). Adaugam uleiul, zaharul si esenta de rom (poza 3).
- curatam merele (poza 4), apoi le taiem rondele subtiri (poza 5) si le stropim cu zeama de la lamaie
- trecem prin aluat fiecare bucata de mar (poza 6), le trantim in tigaia cu uleiul incins (poza 7). Le rumenim pe ambele fete (poza 8 ), apoi le scoatem pe o farfurie peste care am pus servetele care sa absorba din ulei (poza 9)
- servim cu sau fara zahar pudra deasupra (pozele 10 si 11)
- pofta buna!
Timp de preparare: 20 minute
Pret: 5 lei (depinde de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C4. Creme&Souffle-uri