Mere Coapte
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Un meniu dulce precum mierea, savuros percum clipele fericite din copilarie.
Pentru 4 portii aveti nevoie de: 4 mere mari curatate de samburi, 2 linguri cu stafide, 2 linguri cu nuci (tocate), 1 lingura cu scortisoara (se strecoara inainte de a se folosi), 1 lingurita cu miere.
Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se spala mere, se curata de seminte cu ajutorul unui cutit ascutit, dar nu se scobesc de tot, doar li se inlatura semintele si coditele. Pentru a va fi mai usor, se taie capacele la mere, se scobesc de seminte. Apoi se pun intr-o tava termorezistenta, inainte de asta se unge tava cu grasime vegetala.
Merele se umplu cu scortisoara, nucile tocate, stafidele si mierea. Se tin in cuptor 45 de minute, in acest timp ele se inmoaie, capata o nuanta usor maronie, si incepe sa miroasa a zahar aras. Hmm…un desert de- a dreptul delicios.
Pofta buna!