contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mere Coapte Umplute Cu Smochine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

                                                                  Ingrediente :                                                                 
                                                                                       
10 mere

300 - 400 g smochine – Eu am folosit smochine congelate

scortisoara dupa gust

o lingura nuca macinata,migdale sau alune
Pentru sirop : 100 ml vin alb, 2 linguri zahar,un pliculet zahar vanilat


Mod de preparare :
Smochinele se taie in cubulete , se amesteca cu scortisoara si nuca macinata (migdale,alune) .
Smochinele congelate  doar se sterg de bruma formata si se folosesc asa congelate.
Merele se spala,se sterg ,se scobesc pe mijloc pentru a indeparta cotoarele si semintele si se umplu cu compozitia de mai sus...
Intre timp se amesteca vinul cu zaharul ,zaharul vanilat si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Cu acest sirop se stropesc merele din cand in cand,iar la sfarsit se toarna tot siropul ramas.


Se servesc reci ca atare sau cu frisca,inghetata…

Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com