Mere Coapte Umplute Cu Smochine
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente :
10 mere
300 - 400 g smochine – Eu am folosit smochine congelate
scortisoara dupa gust
o lingura nuca macinata,migdale sau alune
Pentru sirop : 100 ml vin alb, 2 linguri zahar,un pliculet zahar vanilat
Mod de preparare :
Smochinele se taie in cubulete , se amesteca cu scortisoara si nuca macinata (migdale,alune) .Smochinele congelate doar se sterg de bruma formata si se folosesc asa congelate.
Merele se spala,se sterg ,se scobesc pe mijloc pentru a indeparta cotoarele si semintele si se umplu cu compozitia de mai sus...
Intre timp se amesteca vinul cu zaharul ,zaharul vanilat si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Cu acest sirop se stropesc merele din cand in cand,iar la sfarsit se toarna tot siropul ramas.
Se servesc reci ca atare sau cu frisca,inghetata…