Mere Coapte Umplute Cu Smochine Si Fistic, In Sos De Rom
articol scris de Andie blog reteteveggie.com
Laura, a-nebunit blogosfera: toata lumea vrea cutitele tale! Pe ultima suta de metri, hop si io cu o reteta pe cat de buna, pe atat de buna. Cel putin asa zice nenea Alain Ducasse. Stimate, talentate, minunate doamne din juriu, lasati-ma sa va explic de ce reteta mea merita sa castige concursul:
1. Fitza: ieste. Uitati-va numai la titlu.
2. Originalitate: check. M-am abtinut din greu si n-am facut tort.
3. Sanatate si nutritie (hai ca am ambitie!): la greu. Fara zahar, fara gluten, fara chimicale. All natural, all baked.
4. Reteta vegana: bifat. Potential raw vegana (daca nu coacem merele): bifat de doua ori!
Acestea fiind zise, poftiti de luati o portie:
Ingrediente
6 smochine uscate
3 smochine proaspete
2 linguri de fistic
1/2 lingurita de scortisoara
1 pastaie de vanilie
4 mere mari, golden
3 linguri de apa
3 linguri de rom
1. Tocam marunt smochinele uscate.
2. Sectionam smochinele proaspete in doua si le scobim cu o lingurita.
3. Zdrobim fisticul in mojar sau cu sucitorul, sau il taiem grosier cu un cutit.
4. Amestecam ingredientele de mai sus cu 1/2 lingurita scortisoara si cu miezul pastaii de vanilie.
5. Spalam bine merele, le taiem capacele si scobim interiorul, avand grija sa nu taiem marginile sau partea de jos a marului. Le umplem cu amestecul de mai sus, le punem intr-un vas ceramic, le stropim cu amestecul de apa si rom si le dam la cuptorul preincalzit la 180 C timp de aprox. 1h.
Acestea fiind zise, doresc mult succes tuturor participantilor la concurs – am vazut retete grozave si-s tare mandra sa particip si eu alaturi de acesti oameni minunati la intrecerea pentru cutite! In mere sa ne duelam!
Hugs now,
Andie