contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mere Coapte Umplute Cu Smochine Si Fistic, In Sos De Rom

articol scris de Andie blog reteteveggie.com

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Laura, a-nebunit blogosfera: toata lumea vrea cutitele tale! Pe ultima suta de metri, hop si io cu o reteta pe cat de buna, pe atat de buna. Cel putin asa zice nenea Alain Ducasse. Stimate, talentate, minunate doamne din juriu, lasati-ma sa va explic de ce reteta mea merita sa castige concursul:

1. Fitza: ieste. Uitati-va numai la titlu.

2. Originalitate: check. M-am abtinut din greu si n-am facut tort.

3. Sanatate si nutritie (hai ca am ambitie!): la greu. Fara zahar, fara gluten, fara chimicale. All natural, all baked.

4. Reteta vegana: bifat. Potential raw vegana (daca nu coacem merele): bifat de doua ori!

Acestea fiind zise, poftiti de luati o portie:

Ingrediente

6 smochine uscate

3 smochine proaspete

2 linguri de fistic

1/2 lingurita de scortisoara

1 pastaie de vanilie

4 mere mari, golden

3 linguri de apa

3 linguri de rom

1. Tocam marunt smochinele uscate.

2. Sectionam smochinele proaspete in doua si le scobim cu o lingurita.

3. Zdrobim fisticul in mojar sau cu sucitorul, sau il taiem grosier cu un cutit.

4. Amestecam ingredientele de mai sus cu 1/2 lingurita scortisoara si cu miezul pastaii de vanilie.

5. Spalam bine merele, le taiem capacele si scobim interiorul, avand grija sa nu taiem marginile sau partea de jos a marului. Le umplem cu amestecul de mai sus, le punem intr-un vas ceramic, le stropim cu amestecul de apa si rom si le dam la cuptorul preincalzit la 180 C timp de aprox. 1h.

Acestea fiind zise, doresc mult succes tuturor participantilor la concurs – am vazut retete grozave si-s tare mandra sa particip si eu alaturi de acesti oameni minunati la intrecerea pentru cutite! In mere sa ne duelam!

Hugs now,

Andie