Mere Caramel
Sursa Mere caramel
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 40 minute
Cantitate : 6-8 portii
Ingrediente
- 200 ml apa
- 400 gr zahar
- 2 linguri miere
- 1 lingurita scortisoara macinata
- cateva picaturi de colorant alimenatar rosu
- 6-8 mere medii sau mici
- 6-8 betisoare de lemn
Preparare
- Pune apa , zaharul si mierea intr-o cratita pe foc mediu si lasa-le sa fiarba 25-30 minute, pana cand siropul va capata culoarea caramelului.Adauga scortisoara si cateva picaturi de colorant alimenatar rosu si amesteca.
- Infige betisoarele de lemn in cele 6 mere apoi cufuda fiecare mar in siropul caramel.Aseaza merele caramel pe o tava tapetata cu foaie de copt si lasa caramelul sa se raceasca pana cand se va intari.