Merdenele
Sursa Merdenele
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Autor:doru simona
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
foietaj: 1 kg faina, 1 lingurita de sare, 1 lingura otet, 500-600 ml apa, 400 gr unt/ margarina.
umplutura: 500 gr branza telemea, 4-5 linguri gris fiert cu putina sare.
eu am folosit doar jumatate din cantitati si mi.au iesit cam 15 merdenele.
Mod de preparare: Din faina, sare, otet si apa se framanta un aluat elastic si nelipicios.
Apoi se pune pe masa de lucru unsa bine cu ulei si se framanta cu podul palmei cam 15 min.
Se imparte coca in bilute de aproximativ 65-70 de grame si se intinde cu facaletul fiecare biluta in patratre de aproximativ 15 cm. se unge din belsug cu margarina/unt fiecare patrat. margarina tb frecata mai intai ca sa devina ca o crema si usor de modelat.
Apoi fiecare patrat uns se impatureste mai intai in 3 pe una din laturi , apoi in patru pe latura lunga.
merdenelele rezultatae se infoliaza si se dau la frigider pt 1-2 ore.
Dupa trecerea timpului de odihna fiecare bucata se intinde pe masa de lucru unsa bine cu ulei in patrate de data asta de aproximativ 20-25 cm . se pune in mijloc umplutura si apoi se aduna colturile spre mijloc acoperind umplutura.
Se coc in cuptorul preincalzit.
Sunt mai bune ca cele de cumparat.
Eu sunt o mare fana a merdenelelor, asa ca voi repeta curand reteta.