Merdenele Cu Branza (fara Ou)

articol scris de ninia1975 blog ninia-culinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
ALUAT
- 500 g faina
- 1 cana apa calduta
- 1 lingurita otet
- 1 lingurita sare
- 250 g margarina topita pentru uns aluatul
UMPLUTURA
- gris fiert
- branza / telemea
Preparam umplutura, fierbem putin gris si apoi il amestecam cu branza ( este foarte important ca aceasta compozitie sa fie cat mai tare ca sa nu curga cand se introduc in cuptor ) .
Cand e gata coca se scoate de la rece se imparte in 4 parti . Se unge plansa cu putin ulei si incepem sa intindem fiecare parte cat mai subtire posibil intr-o forma de dreptunghi . Se taie in patru dreptunghiuri mai mici , apoi intindem in mijlocul fiecareia umplutura cu branza. Se inchide cu colturile opuse unul peste altul , se unge din nou cu ulei sau margarina topita si se aseaza in tava unsa cu ulei cu fata in jos. Acestea se aplatizeaza usor sa fie cat mai subtire si umplutura sa fie distribuita egal inauntru. Avand in vedere ca am o tava destul de mare si o merdenea iasa cam 3/4 din lungimea palmii mi-au intrat 8 merdenele intr-o tava .
Cuptorul trebuie sa fie foarte incins intre 220 si 250 de grade cu cel putin 15 minute inainte. Dupa ce le-am bagat la cuptor la cateva minute cand incep sa se umfle am observat ca s-a uscat unsoarea de pe ele si le-am scos rapid sa le mai pensulez un pic . S-a repetat si la a doua tava . Avand cuptor pe gaz dupa ceva minute am redus un pic din grade ca sa nu se arda partea de jos .
si sectiune :
Pofta mare !