Mercimek Çorbasi - Supa Crema De Linte Rosie
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mercimek Çorbasi este o reteta clasica in bucataria turca. La mine a ajuns, cu unele mici modificari, prin intermediul prietenei mele L. Supa de linte este o supa aromata, foarte satioasa si care nu pica greu la stomac. V-o recomand cu drag!
- 1 cana linte rosie (am folosit o cana de 250 ml)
- 3 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 2 cepe
- 1 cartof
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingurita chimen
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita frunze de cimbru
- ~25g unt
- lamaie
- optional 2 felii subtiri de slanina
Morcovii, patrunjelul si cartoful se pun la fiert in aproximat un litru apa. Dupa ce au fiert, legumele se paseaza ca pentru pireu si se amesteca cu apa in care au fiert.
Ceapa, usturoiul si optional slaninuta se calesc in unt. Cand ceapa devine sticloasa se adauga lintea si chimenul si se mai lasa la foc domol pentru vreo 5 minute. Apoi prajeala se varsa peste legumele pasate, se condimenteaza cu sare si cimbru, si se fierbe la foc mic pana lintea se topeste si ingroasa supa (~ o jumatate de ora).
Ceapa, usturoiul si optional slaninuta se calesc in unt. Cand ceapa devine sticloasa se adauga lintea si chimenul si se mai lasa la foc domol pentru vreo 5 minute. Apoi prajeala se varsa peste legumele pasate, se condimenteaza cu sare si cimbru, si se fierbe la foc mic pana lintea se topeste si ingroasa supa (~ o jumatate de ora).
La servire se adauga 1-2 felii subtiri de lamaie si zeama de lamaie dupa pofta si gustul fiecaruia.