contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mercimek çorbası / Ciorba De Linte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

1Mercimek corbasi_ Ciorba de linte
Mercimek çorbası sau Ciorba de linte este preferata mea din prima clipa in care am gustat-o in Istanbul, intr-un restaurant din Beşiktaş. Acest oras mirific, ce mi-a creeat dependenta in cel mai serios mod…Atat de plin de viata si de caldura, un oras care nu doarme, care impleteste clipa de clipa un trecut glorios cu un viitor mandru si frematator…Ma scufund din nou in melancolie, asa ca inchei aici mica escapada a gandurilor. Mi se intampla de fiecare data cand gatesc ceva cu specific turcesc. Sper sa va placa si voua aceasta ciorbita, macar pe jumatate din cat imi place mie. Fiindca eu o ador…
Ingrediente:
250 g linte rosie
1,7 l apa sau supa
1 ceapa
1 morcov
2 linguri bulion
3-4 linguri ulei de masline
oregano
fulgi de ardei iute
1 lingura de unt
Mod de preparare:
tbf1-2
Intai de toate clatim bine lintea si o lasam la umflat putin. Nu are nevoie de prea mult,se umfla repede; eu o las 30-45 min.
Tocam o ceapa si un morcov, pe care le prajim in cateva linguri de ulei de masline, dupa care punem bulionul sau cum am facut eu,vreo 2-3 rosii in bulion.
Adaugam lintea si o lasam putin sa-si ia din aromele legumelor, amestecand mereu.
Turnam deasupra apa sau supa fierbinte,dam la foc mic,acoperim partial cu un capac si lasam la fiert pana se sfarama lintea. Poate dura 40-50 minute.
Omogenizam cu mixerul vertical si punem in castroane.
Topim 1-2 linguri de unt in care punem oregano si fulgi de ardei iute.
Lasam cateva secunde sa se aromatizeze bine uleiul, fara sa ardem condimentele insa.
Luam cu o lingura si imprastiem deasupra ciorbei.
Este extraordinar de buna…
Afiyet olsun !



Articol recomandat de ana-maria-ciolacu.blogspot.com