Menu De Sf. Valentin 1
Sursa Menu de Sf. Valentin 1
articol scris de inbucatariecutata blog inbucatariecutata.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sfântul Valentin, sau Valentin din Terni (latin. Valentinus) este un martir declarat ca sfânt al creştinilor romano-catolici, care a trăit în secolul III, fiind episcop în Interamna (azi: Terni Italia). El a fost condamnat la moarte şi executat pe 14 februarie 269, din cauza credinţei lui.
A fost învinuit de „cununare religioasă” a perechilor de îndrăgostiţi, în ciuda poruncii împăratului roman Claudius II (268-270). Azi, Valentin este considerat patronul protector al îndrăgostiţilor. În cinstea Sfântului Valentin, în Statele Unite şi mai nou şi în statele europene, se fac petreceri si baluri. Îndrăgostiţii îşi fac cadouri.
Chicken Piccata
Chicken Piccata
Ingrediente: pentru 4 portii
4 bucati de piept de pui, fara os, feliat
¼ cana faina
⅛ lingurita sare
⅛ lingurita piper
3 lingurita unt
¼ cana de supa de pui
¼ cana de vin alb
3 lingurite de suc de lamaie
3 lingurite de capere conservate
Mod de preparare:
Amestecati faina, sarea si piperul intr-un castron.
Tavaliti fiecare bucata de piept de pui in acest amestec. Scuturati apoi pentru a elimina surplusul.
Topiti untul intr-o tigaie.Adaugati bucatile de piept de pui si rumeniti pe amble parti, in jur de 5 minute, functie de aragazul dvs.
Scoateti bucatile de piept si in tigaie turnati supa de pui, vinul si zeama de lamaie.
Fierbeti pana ramane cam o treime din sos.
Se serveste cu paste cat mai subtiri. Puneti pieptul de pui peste paste.
Turnati sosul peste pieptul de pui, iar deasupra adaugati caperele.
sursa: www.foodista.com
A fost învinuit de „cununare religioasă” a perechilor de îndrăgostiţi, în ciuda poruncii împăratului roman Claudius II (268-270). Azi, Valentin este considerat patronul protector al îndrăgostiţilor. În cinstea Sfântului Valentin, în Statele Unite şi mai nou şi în statele europene, se fac petreceri si baluri. Îndrăgostiţii îşi fac cadouri.
Chicken Piccata
Chicken Piccata
Ingrediente: pentru 4 portii
4 bucati de piept de pui, fara os, feliat
¼ cana faina
⅛ lingurita sare
⅛ lingurita piper
3 lingurita unt
¼ cana de supa de pui
¼ cana de vin alb
3 lingurite de suc de lamaie
3 lingurite de capere conservate
Mod de preparare:
Amestecati faina, sarea si piperul intr-un castron.
Tavaliti fiecare bucata de piept de pui in acest amestec. Scuturati apoi pentru a elimina surplusul.
Topiti untul intr-o tigaie.Adaugati bucatile de piept de pui si rumeniti pe amble parti, in jur de 5 minute, functie de aragazul dvs.
Scoateti bucatile de piept si in tigaie turnati supa de pui, vinul si zeama de lamaie.
Fierbeti pana ramane cam o treime din sos.
Se serveste cu paste cat mai subtiri. Puneti pieptul de pui peste paste.
Turnati sosul peste pieptul de pui, iar deasupra adaugati caperele.
sursa: www.foodista.com