Menta, Nimfa Din Gradina Noastra - Ayran
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Articol scris Loredana Stefan, CHHC, consilier reeducare alimentara.
Menta este probabil cea mai cunoscuta planta aromata pe care sigur o avem in gradina sau in dulap.
Beneficiile ei sunt foarte rapide si concrete si de multe ori e folosita ca remediu in disconfortul abdominal.
Bogate in aroma, frunzele de menta activeaza glandele salivare si apoi enzimele digestive din corpul nostru. Ce este interesant este ca substantele ei active stimuleaza secretia biliara a ficatului. Astfel, grasimile se digera si in loc sa se depuna prin zone rotunjoare, se transforma in energie.
Ca fapt divers in mitologia greaca se vorbeste despre povestea de dragoste dintre Hades si si nimfa Menthe. Sotia lui Hades, Persefona, afla si o transforma pe nimfa intr-o planta nesemnificativa ca aparitie, pe care toti sa o calce in picioare. Neputand anula blestemul Persefonei, Hades ii da plantei un gust dulceag, foarte aromat si de neuitat, la fel ca si povestea lor.
Pentru ca este inca foarte cald, sugestia de azi este ayranul – o bautura racoritoare, mentolata si foarte versatila.
Ingrediente: iaurt/kefir, apa, cuburi de gheata, sare, o mana de menta.
Proportia de apa si iaurt trebuie sa fie egala.
Se pun apa cu iaurtul si sarea in blender.
Se amesteca si se adauga cuburile de gheata si menta strivita usor.
In cazul in care se bea imediat, menta se poate adauga direct in blender.
Aceasta bautura poate fi completarea perfecta la pranz copios pentru ameliorarea digestiei sau folosita drept gustare racoroasa intr-o dupa amiaza torida.
La ayran se pot adauga ca variatie castraveti, usturoi sau marar, in functie de preferintele voastre.
Pofta buna!
Citeste toate articolele scrise de Loredana aici.
Menta este probabil cea mai cunoscuta planta aromata pe care sigur o avem in gradina sau in dulap.
Beneficiile ei sunt foarte rapide si concrete si de multe ori e folosita ca remediu in disconfortul abdominal.
Bogate in aroma, frunzele de menta activeaza glandele salivare si apoi enzimele digestive din corpul nostru. Ce este interesant este ca substantele ei active stimuleaza secretia biliara a ficatului. Astfel, grasimile se digera si in loc sa se depuna prin zone rotunjoare, se transforma in energie.
Ca fapt divers in mitologia greaca se vorbeste despre povestea de dragoste dintre Hades si si nimfa Menthe. Sotia lui Hades, Persefona, afla si o transforma pe nimfa intr-o planta nesemnificativa ca aparitie, pe care toti sa o calce in picioare. Neputand anula blestemul Persefonei, Hades ii da plantei un gust dulceag, foarte aromat si de neuitat, la fel ca si povestea lor.
Pentru ca este inca foarte cald, sugestia de azi este ayranul – o bautura racoritoare, mentolata si foarte versatila.
Ingrediente: iaurt/kefir, apa, cuburi de gheata, sare, o mana de menta.
Proportia de apa si iaurt trebuie sa fie egala.
Se pun apa cu iaurtul si sarea in blender.
Se amesteca si se adauga cuburile de gheata si menta strivita usor.
In cazul in care se bea imediat, menta se poate adauga direct in blender.
Aceasta bautura poate fi completarea perfecta la pranz copios pentru ameliorarea digestiei sau folosita drept gustare racoroasa intr-o dupa amiaza torida.
La ayran se pot adauga ca variatie castraveti, usturoi sau marar, in functie de preferintele voastre.
Pofta buna!
Citeste toate articolele scrise de Loredana aici.