Meniul De Revelion
Sursa Meniul de revelion
articol scris de retetecalamama blog retetecalamama.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragii mei, anul acesta sunt foarte departe de bucataria mea cu ocazia sarbatorilor, de aceea nu ma pot lauda cu fripturile, prajiturile si cozonacii. In schimb, va doresc tuturor Sarbatori luminate in continuare, sa aveti un an mai bun, sa va reuseasca prajiturile, sa va creasca painile si cozonacii, sa se rumeneasca perfect fripturile si sa incantati sufletele tuturor celor dragi!
Din retetele postate de mine pana acum, m-am gandit sa va sugerez trei posibile variante de meniu pentru revelion, alegand, dupa parerea mea, feluri potrivite intre ele, dar nu excesiv de multe, pentru ca eu, una, urasc risipa si consider ca mancarea la orice ocazie sarbatoareasca trebuie sa fie buna, suficienta ca sa te simti rasfatat, dar nu cat sa iti faca rau. Gatiti, asadar, cu multa grija, alegeti retete gustoase si aspectuoase, dar nu exagerati cu munca, pastrandu-va energie si pentru o petrecere cat se poate de reusita.
Meniu 1:
1. aperitiv asortat cu mezeluri si branzeturi diverse, masline, legume crude (rosii, ardei, catraveti); aceluiasi aperitiv i se potriveste si o salata de icre:
2. Somon in stil mediteranean
3. Snitel umplut sarbesc
4. Pavlova cake
Meniu 2:
1. aperitiv asortat cu mezeluri, branzeturi diverse, salate, masline si legume crude (rosii, castraveti, ardei); alaturi de acestea puteti asorta un elegant aperitiv din somon marinat:
2. Peste fript ca la Clisura
3. Friptura de porc cu moare de varza
4. Tort cu fructe si frisca
Meniu 3:
1. aperitiv din diferite mezeluri, branzeturi asortate, masline si legume crude (rosii, ardei, castraveti) carora le puteti alatura o delicioasa si aspectuoasa rulada de sunca si spanac:
2. Somon in crusta aromata la cuptor
3. Rata dezosata umpluta
4. Tort cu struguri si bezea
La finele oricareia dintre aceste variante de meniu se potriveste de minune o ciorbita de burta:
... de vacuta:
... sau de perisoare:
Va doresc din suflet o petrecere frumoasa si un An Nou fericit, mai bun si mai imbelsugat!
Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu