Meniul De Anul Nou !
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Postez abia acum,dar am fost plecata o saptamana si am avut si probleme cu calculatorul.Dar azi,Tudor a reusit sa termine depanarea si iata-ma reloaded !Asa ca am sa va "omor" cu meniul de Revelion.
Ideea si realizarea felurilor principale au fost ale lui Alex ,istoricul nostru preferat,notre belle americaine,karaokista invetererata dupa parerea prietenei noastre ,as zice vechi,da'mi-e sa nu se supere, Mihaela,dupa numele de cod Misheta(sau pe frantuzeste ,ceea ce nu mai stie multa lume , Michetta).Asa a fost intelegerea cu Alex,ca nu ma bag (si nu aveam cum ,de altfel) in meniul ei pentru felurile pricipale.
Asta a fost masa de inceput.Tudor a plecat cu aparatul de fotografiat si am avut un altul bun de altfel,dar ramas pe setari necorespunzatoare,asa ca am pierdut o multime de poze pana ne-am prins.
In oala mare e Maxi,homarul ce vi l-am aratat,pe tava fratii lui mai mici.Mitul ce zice ca plange homarul cand il bagi in apa (pare ca datorita aerului strans in carapace ce se elibereza in momentul dilatarii carapacei prin fierbere, ar scoate niste sunete) nu este adevarat.Homarii nostrii n-au plans.Cred ca au fost bucurosi sa faca placere unora ce au visat toata viata lor la homari cu sampanie.
Astia sunt criminalii de homari.Tata si fiica.
Asta e Dinu fericit ca visul omenirii s-a implinit pentru prima oara : sa manaci homari si sa bei sampanie !!!!!!!!!!!!!
Alexandru,baiatul Mihaelei, cu furculita infipta in homar suparat ca e o masa pestiforma,spre deosebire de Romeo care pare mult mai bucuros.Sa fii barbat si sa te cheme Romeo,nu e de ici de colo ...!!!?
Asta-i homarul meu ! Nu e Maxi,el a nimerit la Alex,prin consesns.Obiectul din stanga farfuriei e o furculia speciala pentru homari,ca sa poti extrage carnea din locurile cele mai indepartate.
Clesti pentru a manaca homarii,am reusit sa avem la fiecare farfurie.Am cumparat de la metro,dar am folosit si clestii de spart nuci.Intai zdrobim cu clestele de homar, clestii homarului
Apoi extragem carnea din cleste,care are exact forma clestelui.O inmuiem in untul topit si ceva mai bun va asigur ca e greu de gasit.Apoi trecem la "coada,pe are o detasam prin rasucire de restul trupului,rupem cu mana inotatoarele de la coada si cu furculita extragem carnea cozii.
Astea sunt resturile.Masa pare a nu fi aratoasa,dar va asigur ca e spectaculoasa.
Somonul in crusta laolalta cu scoicile Saint Jaques,spanacul,,sparanghelul fiert in abur si sosul olandez ,e ceva care nu stiu daca poate fi inlocuit,dar pot fi facute variante pe o tema data.
Mihaela a facut o friptura extraordinara,de porc in crusta de susan si frigarui de legume.Abia am gustat-o din pacate,dar nu mai puteam manca absolut nimic.Nici dulciuri.In afara de sampanie ,nu mergea nimic.totul fusese extrem de satios.
Romeo.Dinu si Sever inecati in "apa marii de pe-ntregul litoral" ,sampanie si trabuce.
.Eram cantonati in amintiri,muzica legata de asta si ne bucuram ca un om tanar, ca Alex, rezoneaza la placerea noastra. Misheta insa,a rezonat mai putin, era excedata de nebunia noastra si ar fi vrut "action".Dans ,antren,ceva...Numai ca n-a fost sa fie.Cu toate astea,gasca s-a spart de-a dreptul, pe la10 -11dimineata.