contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Meniu Paste 2011

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Hristos a inviat! Sper ca ati avut niste sarbatori minunate! Pentru mine asa au fost.In continuare voi impartasi cu voi minunatele retete care au stat pe masa noastra, cu ocazia acestor sarbatori.

Voi incepe cu platoul de aperitive.

CAKE CU PRUNE USCATE SI SUNCA (stanga)
Ingrediente
-3 oua
-150 g faina
-1 plic praf de copt
-100 ml ulei de floarea soarelui
-125 ml lapte integral
-100 g cascaval cedar
-200 g sunca afumata
-80 g prune uscate fara samburi
-sare, piper
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Intr-un bol mare bateti ouale spuma. Adaugati faina si praful de copt cernute,sare si piper. Incalziti putin uleiul si laptele si incorporati-le la aluat. Radeti fin cascavalul si adaugati-l la compozitie.
2.Taiati sunca si prunele cubulete mici si presarati-le cu faina, pentru a nu se lasa la fundul cake-ului. Adaugati-le la compozitie si amestecati cu grija. Tapetati o forma cu hartie de copt si varsati compozitia in ea.Dati la cuptor pentru 45 de minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii si se serveste.
SALATA BAVAREZA(mijloc)
Pentru salata
-4 oua fierte tari
-300 g sunca
-4 gogosari in otet
-2 ardei verzi
-1 legatura ceapa verde
-6 cartofi albi
-1 legatura patrunjel
-zeama de lamaie
-sare, piper
Pentru maioneza
-4 oua
-125 ml ulei
-250 g unt
-2-3 linguri mustar
-zeama de lamaie
-sare
Mod de preparare
1.Se prepara mai intai maioneza. Se fierb ouale timp de zece minute se decojesc si se folosesc doar galbenusurile, care se lasa sa se raceasca. Acestea se paseaza alaturi de sare si mustar, apoi se incorporeaza untul, bucati, aflat la temperatura camerei. Se bate cu mixerul si se adauga uleiul in fir subtire.
La final se drege cu zeama de lamaie.
2.Pentru salata se fierb cartofii in coaja, iar restul ingredientelor se taie cuburi de marime medie. Dupa ce cartofii s-au racit se taie si ei cuburi si se adauga la salata. Se pune maioneza si se amesteca usor. Se condimenteza cu sare si suc de lamaie dupa gust.
3.Se tapeteaza cu folie de plastic o tava de cake si se rastoarna salata in ea nivelandu-se usor. Se acopera cu folie si se da la frigider cca o ora inainte de a fi servita. Se rastoarna pe platou si se indeparteaza folia.
CAKE CU SOMON (dreapta)
Ingrediente
-150 g faina
-1 plic praf de copt
-3 oua
-125 ml lapte integral
-100 ml ulei de floarea soarelui
-100 g cascaval cedar
-150 g somon afumat
-1 legatura marar
-sare, piper
Mod de preparare
1.Se amesteca faina cu praf de copt.Separat, intr-un castron mare se bat ouale spuma, se adauga sare, piper, lapte, ulei, cascaval ras si se omogenizeaza.Peste  aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu praf de copt.Se amesteca cu o spatula pana la omogenizare.
2.Se preincalzeste cuptorul la 180 C.Se taie somonul bucati mici, iar mararul se toaca marunt.Se adauga la compozitia de cake si se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se coace 45 de minute si se taie dupa ce se raceste.
ARDEI UMPLUTI CU CREMA DE BRANZA SI MASLINE (sus si jos)
Ingrediente
-500 g ardei kapia
-150 g branza telemea de oi
-150 g branza de vaci
-200 g unt
-100 g masline negre
-piper
Mod de preparare
Se curata ardeii de cotoare si nervuri si se taie in sferturi. Se rad branzeturile fin si se amesteca cu untul, la temperatura camerei. Maslinele se usuca bine si se toaca marunt. Se adauga la compozitia de branza si se condimenteaza cu piper. Se spriteaza crema de branza pe fiecare bucata de ardel si se servesc la temperatura camerei.


TARTA APERITIV
Aluat
-300 g faina
-2 oua
-200 g unt
Umplutura
-200 g unt
-100 g faina
-2 oua
-600 g carne tocata
-200 g porumb
-2 ardei rosii
-1 lingura oregano
-sare
Mod de preparare
1.Pentru aceasta tarta se foloseste o tava dreptunghiulara cu margini detasabile, deoarece din ea se va scurge grasime, care se va aduna in marginea colectoare a tavii. Pentru aluat se cerne faina si se face groapa in mijloc, unde se adauga ouale batute si untul bucatele. Se framanta un aluat fraged care se da la frigider 30 de minute.
2.Intre timp se prepara umplutura. Se pune la topit untul, se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu faina. Se adauga carnea, ouale, porumbul, ardeul taiat cuburi si condimentele. Se intinde o foaie de 0.5 cm si se tapeteaza fundul tavii. Se pune deasupra umplutura si se da la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 40 de minute. Se taie triunghiuri cand este rece si se serveste cu legume sau salata proaspata.

comentarii



Articol recomandat de 3sisterscooking.blogspot.com