Meniu Infantil
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
In patru februarie, Ruben a implinit doi anisori asa ca sambata i-am facut o masa unde am invitat mai multi prieteni, ca sa sarbatorim impreuna.
Am pregatit mai multe aperitive astfel incat sa le atraga atentia copiilor dar bineinteles le-a tras atentia si celorlalti.
Aici aveti cateva poze cu masa aranjata asteptand invitatii.
- 5 oua
- 1 pateu mare de ficat de porc
- 3 linguri de maioneza
- 4 ridichi , cozi de patrunjel, o maslina
- salata pentru ornament
Se fierb ouale . Se lasa la racit apoi se curata , se taie in doua pe lungime si se scot galbenusurile.
Galbenusurile se freaca bine cu pateul pana devine o pasta. Se adauga maioneza si se omogenizeaza bine.
Se umple ouale cu pasta obtinuta, iar restul de pasta se pune pe un platou. Se aseaza ouale cu umplutura in jos .
Se taie felii subtiri din ridichi cu care se vor forma urechile soriceilor. Se face o taietura cu cutitul pe orizonatul oualor la 1/3 din lungimea acestora si se introduc feliile de ridichi pe verticala.
Din masline se taie bucatele mici pentru a forma ochii. Nasul se face din ridichi , iar codita din cozi de patrunjel.
Se orneaza platoul cu salata.
CASUTA SANDWICH
- o paine cu falii patrate
- 400 gr branza philadelfia
- 1 pate de ficat de porc
- 1 pate de ton
- 50 gr sunca taiata felii
- 100 gr salam taiat felii
- 2 linguri margarina
- patrunjel, cascaval felii si gogosar pentru ornament in jurul casei.
Am uns doua felii de paine cu branza philadelfia si le-am pus una langa alta , lungimea lor formand lungul casutei .
Am suprapus alte doua felii de paine unse cu pate de ficat de porc, apoi altele doua unse cu unt si am pus felii de sunca , apoi iar am suprapus doua felii unse cu pate de ton .
La jumatatea casutei se taie faliile in doua si se aseaza astfel incat sa iasa cam 1/2 cm in exterior pentru ca la urma se se poata aseza mai bine feliile de salam ce vor forma tiglele.
Se continua sa se suprapuna feliile de paine unse ca pana acum dar de aceasta data se vor taia din ce in ce mai inguste astfel incat sa formeze acoperisul.
Se unge intreaga casuta cu branza philadelfia , apoi se aseaza feliile de salam pe acoperis si se decupeaza geamurile si usa din salam.
Se taie patrunjel verde si se pune in jurul casutei , iar din cascaval si gogosar se decupeaza floricele.
Daca tineti casuta cateva ore la frigider se va taia mai bine in momentul servirii.
SALATA DE BEUF IN CUIBURI DE FOIETAJ SI IN FORMA DE PESTE
Ingrediente
- 4 morcovi
- 2 cartofi mari
- 1 cutie mica de mazare
- 5 castraveti mari ,murati
- 1/2 piept de pui
- 200 gr maioneza
- sare, piper
- masline negre , gogosar rosu si codite de patrunjel pentru decorat
- 8 cuiburi de foietaj
- salata verde pentru ornat
Se pun la fiert morcovii si cartofii curatati de coaja ,si pieptul de pui intreg. Se adauga o lingurita de sare iar cand acestea s-au fiert se scurg de apa si se lasa la racit.
Castravetii se taie cubulete si se storc de suc.
Cand legumele fierte si carnea s-au racit se taie si acestea cubulete si se amesteca cu castravetii murati. Se adauga mazarea si maioneza si se amesteca bine. Se potriveste de piper apoi se umple cuiburile de foietaj.
Eu cuiburile le-am cumparat gata facute dar se pot face si in casa numai ca nu stiu exact cam cat
foietaj e nevoie. Decupati un cerc din foietaj apoi niste cercuri cu gaura in mijloc si le suprapuneti .Primul cel de jos fiind cercul fara gaura apoi cele cu gaura. Le ungeti cu ou si le coaceti in cuptor la 180 grade pana se rumenensc.
Se pun cuiburile umplute cu salata de beuf pe un platou iar printre ele se pune salata verde de ornament.
Restul de salata de beuf se aseaza pe un platou si i se da forma de peste .
Pentru gura am folosit gogosar rosu. Pentru ochi o jumatate de maslina , iar pentru solzi am taiat felii masline negre fara sambure ,apoi fiecare felie am taiat-o in jumatate.
Coada am ornat-o cu codite de patrunjel.
OUA UMPLUTE CU PATE DE TON.
Ingrediente
- 5 oua
- 2 pateuri de ton
- 3 linguri de maioneza
- patrunjel tocat , masline verzi si ridichi felii pentru ornat
Pentru ornamentul platoului
- 3 betisoare lungi de frigarui
- masline verzi
- 3 cepe verzi
- 1/2 rosie in care se fixeaza palmierii
- salata
- rosii cherry pentru ciupercute
- cascaval sau branzica pentru punctele de pe ciupercute.
Preparare
Se fierb ouale ,apoi se lasa la racit in apa rece .
Cand acestea s-au racit se curata de coaja si se taie pe lungime.
Se scot galbenusurile si se freaca bine cu pateul de ton. Se adauga maioneza apoi se pune intr-o punga cu o forma daca aveti daca nu, folositi o lingurita, si se umple ouale. Se orneaza dupa preferinta . Eu am pus masline verzi taiate si ridichi felii si am presarat patrunjel.
Pentru aranjamentul platoului.
Se intinde pe platou restul de pasta de ton ramas . In centru se pune o jumatate de rosie cu taietura in jos si se imbraca si aceasta in pasta de ton.
Se insira maslinele pe betele de frigarui formand trei trunchiuri de palmier de trei dimensiuni. Se fixeaza in rosie iar la partea de sus se pune ceapa verde cu frunzele taiate pe lung ca sa se lase sub forma de palmier.
Se aseaza ouale umplute iar pe exteriorul platoului se pune salata verde.
Ciupercile se fac din rosii cherry taiate in doua pe orizontal ,iar punctele le-am facut din cascaval felii. Am decupat punctulete mici si le-am asezat pe rosii.
Au mai fost pe un platou, drob de curcan , rulada cu branza care le-am asezat langa niste sunca felii, jambon , rocii si masline.
DROB DE CURCAN
Ideea am luat-o de la Gourmandine desi ingredientele sau mai bine spus cantitatile ingredientelor difera.
E nevoie de:
- 800 gr carne tocata de curcan
- o ceapa
- 3 catei usturoi
- 1/2 gogosar rosu gras
- 4 oua
- 150 gr orez
- sare , piper, cimbru, chilli
- 3 linguri ulei
RULADA CU BRANZA
Ingrediente
Pentru foaie ruladei
- 3 oua
- 2 linguri de lapte
- patrunjel tocat
- sare, piper
- 4-5 linguri faina.
Se bat ouale cu un pic de sare. Se adauga laptele , patrunjelul, piperul , se amesteca bine apoi se adauga faina toata odata. Se amesteca bine apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Se baga la cuptor la 180 grade timp de 15 minute.
Cand se scoate din cuptor se pune asa calda pe un prosop umed si se ruleaza impreuna cu acesta. In acest fel evitati ca rulada sa se rupa.
Se lasa la racit si intre timp se prepara umplutura
- 200 gr branza philadelfia
- 100 gr branza de burduf
- 10 masline negre
- 10 masline verzi
- 1 lingura de smantana
- patrunjel tocat
- piper
- felii de sunca
Se amesteca toate ingredientele inafara de masline. Maslinele se taie bucati apoi se adauga peste branza . Se amesteca toate impreuna apoi se umple rulada care intre timp s-a racit.
Se ruleaza la loc si se imbraca in folie transparena. Se lasa la frigider cateva ore inainte de a se taia felii.
Ca aperitiv a mai fost o tortilla de cartofi postata cu ceva timp in urma pe acest blog. Reteta o aveti aici .
Si cum orice aniversare trebuie sa aiba si un tort pun aici si tortul facut de mine cu ornamente Disney . Este tort "tres leches" umplut cu crema de mascarpone.
Iarba si apa sunt facute din frisca. Gardul este facut din pasta de zahar a Lissei .