Meniu Economic De Iarna, 1
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu ceva timp in urma va povesteam despre ce solutii am gasit noi pentru a manca sanatos si in buget (cititi articolul Mancarea sanatoasa ieftina), dar imi dau seama ca in practica lucrurile nu sunt mereu la fel de simple.
MENIU 2
1. Supa de morcovi cu telemea de capra si nuca
2. Radacinoase coapte
3. Pulpe de pui la cuptor cu unt aromat
4. Budinca de gris
Dupa cum va spuneam si in articolul citat mai sus, probabil cel mai important lucru e sa gatiti in sezon, cu ingrediente specifice anotimpului, care au in general si costuri mai reduse.
De asemenea, e bine sa invatati produsele pe care le folositi la gatit, gustul si textura fiecarui ingredient, astfel incat sa le folositi pana la ultima bucatica si sa puteti adauga intr-un nou fel de mancare si un mic rest de produs.
De exemplu, puteti lua sfecla rosie si sa faceti din ea o supa intr-o zi, daca va mai ramane o mica bucatica o puteti coace (vezi reteta din ziua 2 din meniul de mai jos), iar daca va mai ramane o sfecla mica sau fie si o jumatate, o puteti folosi cruda intr-un smoothie de dimineata sau sa colorati in roz orezul de la mancarea din ziua 3!
Eh, ce spuneti, nu-i asa ca lista de cumparaturi pare mult mai scurta? :)
Partea pozitiva a acestei tactici este ca reduceti la minim pierderile si nici nu va plictisiti de ingredient, transformandu-l complet in fiecare zi!
Si pentru ca imi dau seama ca teoria e mai simpla decat practica, vreau sa va vin in ajutor cu cateva idei de meniuri economice, dar nu terne si plictisitoare.
MENIU 1
MENIU 2
1. Supa de morcovi cu telemea de capra si nuca
2. Radacinoase coapte
3. Pulpe de pui la cuptor cu unt aromat
4. Budinca de gris
Astept cu interes comentariile si intrebarile voastre :)