Meniu Diversificare - 10 Luni
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Toata ziua se plimba prin casa, merge pe piciorutele ei grasune si se tine (inca) cu manuta de pereti. A devenit extrem de articulata, "povesteste"toata ziua si purtam adevarate conversatii.
Dar ora mesei este cu siguranta una dintre atractiile zilei. Mai ales ca pentru mine sunt mereu noi provocari si zi de zi bucuria este tot mai mare sa o vad cum papa (tot mai des singura), cum invata sa mestece si cum descopera noi arome si se bucura de ele!
Lumea ma intreaba ce mai papa Natalia.
Cu cat ne apropiem mai mult de 1 an am inceput sa ii dau tot mai des din ce mancam si noi.
DAR
sunt inca atenta la ingrediente si nu primeste deloc sare sau zahar!
In plus sunt mai atenta si la ce gatesc pentru noi si am ajuns sa descopar noi ingrediente cu care pot gati, ingrediente cu care nu am mai gatit pana acum sau le-am folosit extrem de rar. Deci toata lumea are de castigat :)
Cu ingredientele naturale ma aprovizionez de la vegis.ro
Masa de dimineata a ramas exclusiv dedicata fructelor. Fiind iarna ne e putin mai greu - banane, mere, avocado, mango, citrice. Natalia iubeste cu patima portocalele. Uneori ii mai dau fructe uscate (rehidratate).
Seara primeste iaurt simplu sau cu biscuiti facuti de mine.
Iata insa cateva idei despre ce a mai mancat in ultima perioada.
Supa de morcovi, cu dovlecel, ceapa, marar si paste speciale pentru bebe fara ou & gluten.
Am fiert legumele si le-am pasat. Pastele le-am fiert separat si le-am amestecat la final. Puteti adauga si smantana.
Amaranth cu pudra de roscove si prune. Am adaugat si feliute de mandarine sa-i fac pe plac Nataliei :)
Am fiert amaranthul pana s-a inmuiat si am amestecat la final pudra de roscove si prunele pasate. Pentru noi am adaugat si putina miere.
Tagliatelle de casa (cu ou) si sos din carne de curcan pasata, bulion de casa, usturoi (fierte impreuna) si busuioc
Chiftelute de carne, cu ceapa, patrunjel si legate cu faina de ovaz.
Am adaugat faina cat sa lege compozitia, le-am format si le-am pus in apa fierbinte, pe principiul perisoarelor.