Meniu De Ziua Recunostintei... La Ghiroda :)
articol scris de retetecalamama blog retetecalamama.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De cateva saptamani, "stapana casei", adica fiica-mea, bazaie neincetat ca doreste sa organizeze o masa de Thanksgiving Day. Cum noi nu suntem adeptii sarbatorilor de import, a trebuit sa aduca argumente solide pentru a ne convinge: ca, dintre toate sarbatorile americane, asta ar fi cea cu cea mai frumoasa semnificatie, ca e cu atat mai frumoasa cu cat este initiata de oameni pentru oameni, pentru a-si exprima gratitudinea unul fata de celalalt, ca ar fi un bun prilej sa ii cunoastem mai indeaproape prietenii si sa ne simtim bine. Daca nu am putut aduce obiectii fata de niciunul dintre argumentele puse pe tapet, al' de pe urma - "sa ne simtim bine" - ne-a cucerit, de-a dreptul :P. Asa ca aseara am avut niste invitati foarte simpatici de doar douazeci de ani si ne-am delectat cu urmatoarele:
- traditionalul curcan umplut (cu o umplutura de castane, un deliciu):
- pireu de cartofi cu cartof dulce, ceapa verde si telina, apoi sos de merisoare, sos gravy si porumb fiert:
La desert, o placinta cu mere pe care eu as fi dorit-o cat mai apropiata de autentica "american apple pie", numai ca nu am gasit cat e webul de mare o reteta autentica de aluat pentru placinta asta, toate ma trimiteau la magazin sa cumpar "o portie de aluat". Oricum, autentica sau nu, a iesit o bunatate de placinta (o sa revin cu reteta):
Pai... sa fim recunoscatori ca suntem sanatosi si ca am mancat atat de bine!
Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu