contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Meniu De Toamna, 1 Septembrie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Acum sa punem pozele. Aragazul de dupa nu e pozat, e prima oara cand reusesc sa il fac praf, dar eram in contra timp cu diverse, ca na, stiti cum se intampla, vin mai multe odata.

Slide1

Din motiv de toate odata nu am pozat pas cu pas si cateva le-am ratat de-a binelea, asa ca le iau in ordinea din aparat si la final incerc sa rezum si retetele, sper sa imi iasa, tineti pumnii.

Pofta mea am transpus-o si asupra celor nefericiti de degustarea bucatelor, aveam un chef nebun de costite, scaricica. Marinate cu diverse condimente si puse la copt in aburi de bere.

Slide2

Intervenit doua seturi de cumparaciuni, taiat tevi, diverse, ca am numai de dulce la adresa unui anume medic, pasul doi, jumulit gradina de lamaios si rozmarin. Atac incheiat cu succes.

Slide3

Cum de ce? Pai la costite niste cartofi cu ierburi merg de minune, aici am zbarcit cantitatile, un kil la trei portii a fost putin, ca i-am ales mititei si frumusei si nu am luat in calcul scazamantul, neimportant, cartofeii i-am dat un clocot in supa (o sa ajungem si la supa), apoi i-am tras in ulei de masline cu ierburile bio si ceva fleur du sel (da, ma rup in fitze).

Slide4

S-au simtit bine in uleiul de Thassos, pacat ca am bulit cantitatile, ca as fi halit si eu :D Maine.

Garnitura, castraverzi, de cumparat, e o marca misto, adica imi place mie, eu nu am pus (inca). Aici nu e meritul meu, e al lor.

Slide5

Deci felul doi, coaste, cartofi, muraciuni si sos, sosul nu e pozat, e ala de il faceam la Ludic (modificat): maioneza, smantana, iaurt, usturoi, tarhon.

Felul unu, e, jonglerie, am avut o carne (sau sa spun carnita) excelenta, de porcule lui (asa ii zicea un macaronar, carne de porcule lui). Asa ca am facut supa din carne si ceapa deshidratata (da gust de numa’).

Separat am calit usor zarzavat de zeama, am stins cu supa aia buna si, inainte sa degresez, am pozat strelicii.

Imi e dor de nea Puiu cu strelicii lui.

Slide6

Pardon, strelicii i-am pozat dupa ce am dres-o (da, scriu la caterinca, stiu la secunda ce am facut). Bun, reiau, supa, zarzavat, carne. Lieson din smantana si iaurt, fara ou. De gust, tarhon si leustean. De consistenta, orez si cartofi (io imbecila, mai bine ii puneam la garnitura, stiu). De degustat, am degustat si rezultatul a fost satisfacator pt mine. Mama ce bine o sa mearga rece.

Slide8

Desert, clatite banale, cu lapte si esenta de vanilie (da, de casa, avem). Cu dulceata de cirese amare (da, de casa, dar nu a mea, de Bacau, mai este Mirelo).

Am uitat ca tuta sa pun bonus la bonus fructe, tot bio, tot primite, dar nu e timpul pierdut. Super fructe.

Slide7

Imi place de mor cum scrie pe cutiile sau conservele de de toate, sugestie de prezentare, deci sugestie de prezentare:

Slide9

Na ca acum imi e foame mie, belea. Lasa ca mai am supa cainelui, e tare buna. Maine, ghiveci cu cannelonni, inovatie.

rororo