Meniu De Sarbatoare
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Pentru ziua de azi, m-am gandit la un meniu aparte, dar fara sa ies din dogmele crestine, deci tot de post. Iata si propunerile mele pentru un meniu complet.
Salata de linte
Pentru o portie de salata de linte, ar trebui sa aveti prin bucatarie: 125 grame linte, 4 cepe murate, 2 rosii medii curatate de coaja, fara seminte, taiate cubulete, 1 fir de telina, 1 lamaie, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 lingura ulei de masline, piper negru, macinat.
Prima data spalati lintea, daca este nevoie, de mai multe ori, Apoi o fierbeti. Dupa ce a fiert o amstecati cu un mixer pana ce obtineti un piure. Dupa aceasta se presara usturoiul zdrobit, se toarna uleiul, sucul de la lamaie si se adauga piper.
Inainte de servire, se taie cepe murate si rosiile, apoi se amesteca cu pasta de linte. Se asaza pe un platou, se decoreaza cu fired e telina si bucatele de lamaie.
Naut cu legume
Pentru 2-4 portii aveti nevoie de: 1 conserva cu naut, 1 catel de usturoi, tocat maruntel, sucul de la o lamaie, putin ulei de maslin, baby morcovi, 1 dovlecel taiat in felii lungi si apoi subtiri, 4 felii groase de vanata, sare si piper negru macinat.
Prima data spalati nautul, apoi il scurgeti de zeama si pastrati cam jumatate din apa. Apa aceasta se amesteca cu sucul de lamaie, usturoiul, uleiul si condimentele.
Pentru mai multa savoare si fragezime, legumele se ung cu putin ulei, se asaza pe gratarul incins. Se intorc si pe partea cealalta, pana ce devin rumene. Dupa aceasta, se serevste impreuna cu nautul.
Capsuni cu piper
Se iau cateva capsuni bine coapte, se stropesc cu suc de portocale, apoi se persara piper si se serveste.
Bautura din lime si mango
Pentru o portia aveti nevoie de: 1 banana, 1 mango curatat de coaja si seminte, zeama de la un lime.
Se adauga in mixer banana, mango si sucul de lime.