Meniu De Prim Week-end Dupa Anul Nou
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apoi a urmat randul baghetei frantuzesti.Nu s-a rumenit,in schimb a facut o coaja extrem de crocanta, eufemistic vorbind . A doua zi era buna de arma de autoaparare sau bata de baseball. Dar miezul a ramas bun,nu s-a intarit.Ia sa va arat :
Asta e miezul.Mirosea bine,buna la gust,dar dupa 2-3 ore s-a intarit foarte tare iar a doua zi,coaja era ca piatra.Miezul ramanand normal de moale.Am sa-i dau eu de capat pana la urma baghetei asteia.
Revelatia serii asteia,insa,a fost reteta prietenei mele Gaby Cara,care a postat pe blogul ei o reteta de paine cu lapte ,pentru toast.SUPER! A iesit din prima,moale,coaja subtire si moale cum trebuie sa fie.Ca un cozonac.Si nu am facut maia,ca ea, am folosit direct drojdia,fara s-o mai amestec cu nimic.Aproape totul in masina de paine. A crescut frumos si e foarte buna.Am facut-o in forma de cozonac,ca asta am,drept care si seamana cu un cozonac.Trebuie sa caut o forma cu peretii in unghi drept pentru painea asta,mai ales ca voi face foarte des painea asta,baiatul meu fiind mare consumator de sandwichuri calde.Ia sa vedeti painica:
Acuma dupa ce v-am omorat cu painile mele,sa vedeti si ce mancare mancaram week-end-ul asta :
-supa de chimen cu crutoane.Poza-i mai veche,dar tot asta am mancat.Numai buna pentru niste maruntaie greu incercate de sarbatori.
-friptura de pui la cuptor cu rozmarin si tarhon,alaturi de o salata creata cu crutoane usturoiate.Aici o sa urmeze si o reteta.Unii au mancat si piure de cartofi alaturi.
-si cum aveam tot felul de resturi de branza prin frigider,de care nu se mai atingea nimeni, am incropit o tarta cu branza,dulce-sarata, buna zic eu.
Asadar,nimic deosebit,dar un sfarsit de saptamana simplu si odihnitor,dupa o saptamana atat de "framantata".