Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru minunatul menemenam hărtănit doua cepe, toti ardeii grasi rosii din frigider si multe-multe rosii. In unt am calit ceapa binisor, apoi si ardeii, pana s-au inmuiat considerabil, am adaugat rosiile, le-am lasat si pe astea sa fiarba ca lumea, spart ouale, pus capac si obtinut rezultat de vis! Spaghete cu scoici si pistou Si astea se fac foarte repede daca scoicile sunt semipreparate. Practic, nu trebuie executat decat acest pistou: se pun la tocat o mana de busuioc, doi-trei catei de usturoi si vreo 25 g de parmezan, se sareaza, se pipereaza si se pune ulei pana devine un pic cremos. Il amestecam cu scoicile, apoi cu pastele deja fierte si scurse si cu vreo doua rosii curatate de coaja si, eventual, de seminte. Pe mine nu m-au deranjat semintele. Atat. Welcome to the Church of the Flying Spaghetti Monster! Bulgarii din nuca de cocos necesita: 200g miez de nuca de cocos, 250g unt, 150g zahar, o lingura de cacao, o lingura de rom. Eu am trisat, am pus doua de rom (si calitet, nu asa), insa tot nu s-a simtit corespunzator. Framantam bine untul la temperatura camerei pana devine o crema moale, adaugam zahar si amestecam in continuare. Adaugam cacaoa dizolvata in rom si trei sferturi din miezul ras de nuca de cocos. Cand amestecul e omogenizat bine, formam bulgari pe care ii acoperim cu nuca de cocos ramasa. Ii pastram la frigider cateva ore inainte de a-i, respectiv, manca. Afiyet olsun!