Melting Moments
Sursa Melting moments
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sunt cele mai bune, cele mai fine si cele mai delicate fursecuri gustate de mine pana acum! Le-am facut din pura curiozitate si nu-mi pare rau. Au un gust spectaculos, iar textura lor este la fel de spectaculoasa: se topesc in gura! De unde si denumirea "melting moments"...Pe langa acest lucru, aceste fursecuri nu necesita decat 4 ingrediente de baza +vanilie. Si gata!
Ingrediente:
113 g unt
100 g faina
30 g amidon
30 g zahar pudra
esenta de vanilie
Foarte importante la aceste fursecuri sunt ingredientele, mai bine zis untul si esenta de vanilie. Untul trebuie sa fie proaspat si de cea mai buna calitate, cu continut mare de grasime, 80-82%, iar esenta de vanilie sa fie din cea mai buna, caci ea va da gustul fin si delicat al prajiturelelor.
Intr-un castron cernem faina si amidonul
intr-un alt castron mixam cu mixerul untul la temperatura camerei pana obtinem o crema spumoasa
adaugam zaharul pudra
mixam din nou, dupa care adaugam si esenta de vanilie
urmeaza faina amestecata cu amidonul
mixam bine, obtinem o compozitie nelegata si usor sfaramicioasa, pe care o dam la frigider pentru o ora
dupa o ora compozitia se va intari considerabil, probabil ca vi se va parea mult prea tare, dar asa trebuie sa fie.
luam cu lingurita bucati din compozitie si modelam intre palme bilute de marimea unei nuci mici (desi compozitia este tare, in contact cu caldura mainilor, bilutele se vor modela foarte bine)
din aceasta compozitie vom obtine fix o tava de fursecuri
dam la cuptorul incins la 170 C pentru 10-12 m inute pana incep marginile sa capete o culoare usor maronie
le scoatem din cuptor si le mai lasam in tava sa se raceasca pentru 5 minute, caci sunt foaaarte fragede. Dupa care le transferam pe un gratar de sarma si le pudram cu zahar
le lasam sa se raceasca complet
si...le putem savura...
alaturi de o ceasca de ceai
sau de cafea..
adevarat va spun si nu va mint ca...se topesc in gura!
mmm...
Enjoy!