Melcusori Cu Nuca Si Cacao
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
A venit frigul! Sfarsit de octombrie mohorat si friguros, umezeala si doar 6 grade la Iasi. Un motiv numai bun pentru a aprinde cuptoarele si a inmiresma casa cu arome placute ce-ti amintesc de toamna aurie si calda.
Si ce poate fi mai placut decat sa te dezmortesti dimineata dupa un somn bun, in arome de scortisoara si nuci? O canuta cu lapte caldut e tot ce iti mai doresti!
Asadar ingrediente:
pentru aluat:
- 2 ouă
- 10 gr. drojdie
- 60 gr. unt topit
- 200 ml lapte caldut
- 100 gr. zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- coajă portocale
- 550 gr făină
pentru umplutura:
- 250 gr miez de nuca macinat
- 150 gr zahar
- 2 linguri scortisoara
- 3 linguri cacao
- 100 gr unt topit
pentru uns:
- 1 galbenus
- 3 linguri lapte
Pentru aluat punem toate ingredientele in masina de paine, setam programul specific pentru framantat + dospit si asteptam. Altfel framanatm manual si lasam la dospit la loc caldut 2 ore.
Dupa ce avem aluatul astfel crescut il intindem pe masa si cu sucitorul intindem o foaie de cam 0,5 cm grosme. Apoi ungem cu unt topit si presaram pe intreaga suprafata nuca amestecata cu zahar si cacao. Apoi presaram si scotisoara. Rulam apoi pe lungime, foarte strans. Formam un rulou din care vom taia bucati de 4 cm, cu ata. Punem bucatile intr-o tava in care am intins o foaie de copt. Lasam putin la crescut in tava, la loc cald, cam 15-20 minute.
Incorporam un galbenus in doua linguri de lapte si ungem fiecare rulou pe intreaga suprafata. Apoi dam la copt in cuptorul incalzit, pana se rumenesc frumos.
Consumati caldute alaturi de o cana de lapte.
Pofta buna!
Pofta buna!