Melcisori Pufosi Cu Gem De Capsuni Si Ciocolata
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 250g faina
- 250-300ml lapte
- 100g zahar
- 2 pliculete zahar vaniliat
- 1/2 pliculet drojdie
- esente
- coaja de lamaie
- un pref de sare
- 2oua mici/1 mare
- 2lg cacao
- 60ml ulei
- gem de capsuni/sau orice alta dulceata
- miere si nuci pisate pentru uns (optional)
Pentru inceput ne apucam de aluat; punem faina intr-un bol facem o gropita in mijloc si punem drojdia, praful de sare. Laptele il punem la incalzit impreuna cu zaharul, esentele, zaharul vaniliat si coaja de lamaie, lasam pana ce se incalzeste usor si zaharul s-a topit cat decat. Lapte caldut il turnam peste faina putin cate putin amestecand pana se foarmeaza un aluat destul de moale apoi adaugam DOAR galbenusul de la oua si amestecambine compozita cand am reusit sa combinam pentru a putem framanta mai bine turnam cate putindin ulei bine incins si framntam pana obtinem un aluat moale ce nu se lipeste. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul!
Dupa ce a sta suficient la dospit luam si impartim aluatul in doua parti egale. Luam o bucata preseram faina pe masa de lucru apoi si peste bila de aluatsi cu ajutorul sucitorului intindem foaia de uncm grosime, apoi ungem cu unt topit si intindem dulceata peste. Rulam bine si cu grija apoi cu un cutit cu lama lata si bineascutit taiem ruloul in feli nu foarte groase (cam de 2 degete si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul) apoi le punem la copt in tava cu hartie de copt cu partea taiata in sus. Lasam la copt pana ce sunt frumosi rumeni aprox.35-40min.
La sfarsit ii putem unge cu miere si presara cu nuca pisata!