Melcisori Din Foietaj
articol scris de meosiris.blogspot.co blog meosiris.blogspot.com
In ultimul timp am cochetat cu foietajul. O sa revin si cu alte minunatii:D!
Toti stim ca e gata imediat si merge de minune la musafiri sau alaturi de o bere rece:D!
Ingrediente:
foietaj
1 ou
1 lingura de lapte
pasta de tomate
oregano
sare, piper.
Separam galbenusul de albus. Galbenusul se amesteca cu o lingura de lapte, iar albusul se bate usor cu o furculita numai cat sa se desprinda un pic.
Taiem foaia de foietaj in doua parti pe lungime, apoi intindem pasta de tomate si condimentam cu oregano, sare si piper. Incepem sa rulam cu grija aluatul iar marginea fiecarei parti o ungem cu albus de ou ca sa nu se desprinda la copt.
Incepem sa taiem feliute din cele 2 rulade pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus si lapte si le coacem la foc moderat.
Melcisorii ies deliciosi!