Melcișori De Pizza
Sursa Melcișori de pizza
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De ceva vreme incoace pregatesc in fiecare luna una-doua retete pentru provocarea "Dulce Romanie", o idee lansata in blogosfera de Mihaela. In noiembrie, anul trecut, am avut onoarea de a gazdui aceasta provocare.
In aceasta luna e randul lui Vio.
Prima reteta pe care am pregatit-o pentru provocare e una cu drojdie. Nu e ceva deosebit, dar e o reteta rapida, arhicunoscuta, cu care nu prea ai cum sa dai gres. Ok, nu ma mai intind la povesti, nu sunt deloc in forma :(
Melcisori de pizza (idei dragute gasiti pe blogul Laurei Sava, si nu numai).
Ingrediente:
cca 400 g faina,
drojdie cat o nuca,
1 lingurita sare, 1 lingurita zahar,
200 ml apa (lapte),
4-5 linguri ulei,
salam, 1 gogosar, branza, 2-3 linguri bulion, oregano,
1 ou.
Cern faina intr-un castron, fac o gropita in mijloc unde pun drojdia; peste drojdie presar putin zahar si torn apa calduta, amestecand usor-incerc sa fac chestia asta in gropita de care va vorbeam; las putin sa faca drojdia bulbuci, dupa care incep sa framant pana aluatul nu se mai lipeste de degete; am grija sa incorporez si sarea pe parcurs. Pe final incorporez si uleiul.
Acopar castronul cu un servet curat si las aluatul la dospit, vreo 30 de minute.
Intre timp tai salamul (cca 200 g) cubulete, gogosarul la fel, si le pun intr-o tigaie cu putin ulei; le incalzesc putin pe foc, adaug bulionul, amestec iar dupa cateva minute trag tigaia de pe foc (nu vreau sa prajesc compozitia, ci mai mult s-o incalzesc). Rad branza, presar oregano.
Intind aluatul in foaie dreptungiulara. Repartizez umplutura, rulez cu grija; tai ruloul obtinut in felii de cca 2 cm grosime.
Asez melcisorii in tava, pe hartie de copt si ii ung cu ou batut.
Ii dau la cuptor pana incep sa se rumeneasca.
O duminica frumoasa!