Melcisori Cu Scortisoara By Lamamaacasa
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luna aceasta Ama mi-a dat ca tema pentru provocarea secreta un blog foarte dragut si foarte pe gustul meu, si anume La Mama Acasa. Desi am avut o lista mai mare de bunatati pregatite de Andreea Alina, intr-un final am ales melcisorii cu scortisoara, ca doar na... nu degeaba sunt eu fan aluaturi!
Dar sa va arat de ce am fost in stare!
Ingrediente:
700 g faina alba Baneasa
6 linguri zahar
6 linguri ulei
1 ou
1 plic drojdie uscata
250 ml lapte
coaja rasa de la o lamaie
sare
Umplutura:
4 linguri scortisoara
2 linguri zahar
Glazura:
3 linguri lapte
5 linguri zahar pudra
Am batut putin oul, apoi am adaugat
zaharul si sarea si am amestecat. Am incorporat uleiul putin cate putin,
amestecand cateva minute. Apoi am adaugat coaja de lamaie, laptele la
temperatura camerei (eu l-am pus 1 minut pe foc) si drojdia. Am amestecat bine-bine,
apoi am inceput sa pun faina, in ploaie.
Am incorporat bine faina, spre
final framantand cu mana aluatul cateva minute (in varianta Andreei sunt doar
500 g faina, dar mie mi-a luat cu 200 g in plus... probabil faina este de
vina). Bila formata am pus-o intr-un castron uns cu ulei, am acoperit cu o
folie si am lasat-o la crescut 2 ore.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul...
... am uns masa cu ulei si am intins aluatul cu sucitorul. Grosimea aluatului
trebuie sa fie de cca 5 mm sau mai gros. Deasupra aluatului am presarat
scortisoara amestecata cu zahar, si am rulat.
Cu o ata am taiat rondele de cca
1,5 cm, pe care le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie si unsa cu ulei (ar fi trebuit sa le tai mai subtiri... cam la 1 cm, dar au iesit foarte bune si asa!)
Am
mai lasat la crescut cca 30 minute.
Intre timp am incalzit cuptorul, si am bagat
tava la cuptor, la 190 grade, pentru 25 minute, sau pana cand acestea vor
prinde o culoare aurie.
Intr-un ibric am pus 3 linguri de
lapte si 5 de zahar pudra, si am fiert pana la omogenizare. Cand melcisorii au
fost gata, i-am uns cu aceasta glazura.
Au iesit extrem de gustosi, pufosi
si foarte aromatizati!
Va servesc cu placere pe fiecare cu cate un melcisor!
Pofta buna!