contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Melcisori Cu Scortisoara By Lamamaacasa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luna aceasta Ama mi-a dat ca tema pentru provocarea secreta un blog foarte dragut si foarte pe gustul meu, si anume La Mama Acasa. Desi am avut o lista mai mare de bunatati pregatite de Andreea Alina, intr-un final am ales melcisorii cu scortisoara, ca doar na... nu degeaba sunt eu fan aluaturi!
Dar sa va arat de ce am fost in stare!

Ingrediente:
700 g faina alba Baneasa
6 linguri zahar
6 linguri ulei
1 ou
1 plic drojdie uscata
250 ml lapte
coaja rasa de la o lamaie
sare
Umplutura:
4 linguri scortisoara
2 linguri zahar
Glazura:
3 linguri lapte
5 linguri zahar pudra
Am batut putin oul, apoi am adaugat zaharul si sarea si am amestecat. Am incorporat uleiul putin cate putin, amestecand cateva minute. Apoi am adaugat coaja de lamaie, laptele la temperatura camerei (eu l-am pus 1 minut pe foc) si drojdia. Am amestecat bine-bine, apoi am inceput sa pun faina, in ploaie.
Am incorporat bine faina, spre final framantand cu mana aluatul cateva minute (in varianta Andreei sunt doar 500 g faina, dar mie mi-a luat cu 200 g in plus... probabil faina este de vina). Bila formata am pus-o intr-un castron uns cu ulei, am acoperit cu o folie si am lasat-o la crescut 2 ore.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul...
... am uns masa cu ulei si am intins aluatul cu sucitorul. Grosimea aluatului trebuie sa fie de cca 5 mm sau mai gros. Deasupra aluatului am presarat scortisoara amestecata cu zahar, si am rulat. 
Cu o ata am taiat rondele de cca 1,5 cm, pe care le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie si unsa cu ulei (ar fi trebuit sa le tai mai subtiri... cam la 1 cm, dar au iesit foarte bune si asa!)
Am mai lasat la crescut cca 30 minute.
Intre timp am incalzit cuptorul, si am bagat tava la cuptor, la 190 grade, pentru 25 minute, sau pana cand acestea vor prinde o culoare aurie.
Intr-un ibric am pus 3 linguri de lapte si 5 de zahar pudra, si am fiert pana la omogenizare. Cand melcisorii au fost gata, i-am uns cu aceasta glazura.
Au iesit extrem de gustosi, pufosi si foarte aromatizati!
Va servesc cu placere pe fiecare cu cate un melcisor!
Pofta buna!
Multumesc Ama ptr provocare si Andreea ptr reteta!