Melcisori Cu Pasta De Masline
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un aperitiv potrivit unor sarbatori in familie, zile de nasteri, onomastici etc.
O reteta din revista Femeia de azi, nr.21/2013.
Portii:10-12 buc.
Timp: 45'
Dificultate: medie
Ingrediente:
Pentru aluat:
250g faina,
90ml lapte caldut,
1 galbenus,
1 galbenus,
2 linguri cu ulei,
15g drojdie proaspata,
sare.
Pentru umplutura:
150g masline negre fara samburi,
2 catei de usturoi,
50ml ulei de masline.
Mod de preparare:
Cerne faina impreuna cu un praf de sare. Fa in mijloc o adancitura si pune drojdia dizolvata in laptele caldut. Acopera si lasa sa dospeasca 15 minute. Adauga galbenusul si uleiul,
framanta un aluat usor elastic. Acopera cu un servet si lasa-l sa creasca 30-40 de minute.
Pune maslinele si cateii de usturoi intr-un blender
si paseaza totul. La final, incorporeaza treptat uleiul de masline. Intinde din aluat o foaie mai subtire. Pune deasupra pasta de masline.
Ruleaza si taie rondele groase de 3-4 cm.
Asaza-le intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Unge melcisorii cu putin galbenus si lasa-l la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute.
Sotul meu s-a pacalit, a crezut ca sunt cu mac!! :P