MelciȘori Cu NucĂ
Sursa MELCIȘORI CU NUCĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Patiserie la voi acasă. Melcișorii cu nucă se fac cât ai bate din palme.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
- aluat de foietaj Morăriţa
- 200 gr de nucă măcinată
- 50 gr de stafide
- 25 gr de cacao
- 100 gr de zahăr
- un ou
- esență de rom
Plan de lucru:
- amestecăm cacaoa cu nuca (poza 2) și cu zahărul (pozele 3 și 4). Întindem compoziția pe o foaie și presărăm stafidele înmuiate în prealabil în esență de rom (poza 5)
- rulăm foaia și o tăiem în felii (poza 6)
- ungem melcișorii cu oul bătut și îi băgăm la cuptor. Îi scoatem când s-au rumenit.
- poftă bună! (pozele 7 și 8 )
Timp de preparare: 30 de minute
Preţ: 0,2 lei/melcișor (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie