Melcisiori Cu Gem De Gutui Si Nuca
articol scris de oanams blog Ce mancam NOI
Asta este o reţetă pentru leneşi, este atât de simplă încât nu cred că e cineva să nu o poată realiza…
Însă, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă… puţine ingrediente, timp de pregătire minim, gust maxim, aproape de perfecţiune… să tot faci astfel de reţete…
Avem nevoie de:
- Foietaj – achiziţionat de la magazin, momentan nu m-am încumetat să fac foietaj de casă, promit însă să încerc în curând;
- Dulceaţă de gutui – “home made”, de bunica mea – inegalabilă… şi bunica şi dulceaţa <3
- Nuci – vreo 200 gr
- 1 ou
Am desfăcut foietajul şi l-am pus pe masa de lucru; am uns cu gem pe toată suprafaţa şi am adăugat nucile (zdrobite puţin înainte); am rulat şi am tăiat în bucăţi groase de cam 1 cm; am uns pe deasupra cu ou bătut şi am pus la cuptor la 175 de grade pentru vreo 20 de minute; nu aveţi cum să rataţi când sunt gata, se umflă puţin şi se rumenesc frumos.
Sunt delicioase! Combinaţia de nuci şi gem puţin acrişor… mmm… perfectă!
Related posts: