contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Melci Cu Usturoi Si Marar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza

      Cu multa vreme in urma, i-am vazut la Edith. Si mi-au placut fantastic de mult, am rugat-o sa posteze repejor reteta ....muream de pofta lor. Draga mea Edith, fata dulce si cu suflet bun, a postat melcisorii rapid. I-am savurat si devorat instant, unii chiar fierbinti. Foarte pufosi... si mai ales foarte gustosi. 
        Nu stiu cum de am ratacit pozele (haotica mai sunt!) si... azi le-am gasit! Uraaa! Desi as fi avut alta postare in plan, melcisorii astia mi-au soptit ca e timpul sa ii scot in lume.

    Asadar ingrediente:
  • 700 gr faina
  • 450 ml apa calduta
  • un plic de drojdie uscata sau drojdie proaspata cat o nuca :)
  • 2 lgt sare
  • 100 g unt
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 leg marar
  • 1 ou pt uns
   
Intr-un bol punem faina, sarea, drojdia si apa calduta si amestecam pana ce capata consistenta unui aluat elastic si nelipicios. Acoperim bolul cu un prosopel si lasam la crescut o ora doua, pana is dubleaza volumul.
    Intr-un bol mic topim untul si il lasam apoi la temperatura camerei. usturoiul il zdrobim, iar mararul (sau patrunjel verde cum a folosit Edith) il tocam marunt.
    Cand aluatul a crescut il rasturnam pe planseta infainata si il rupem in 10 bucatele. Luam apoi fiecare bucatica si le intindem cu sucitorul in forma de dreptunghi, adica, mai mult pe lat. ungem cu unt topit, presaram putina sare, usturoi zdrobit si marar. Rulam sub forma de rulou si apoi ii dam forma de melc.
     Ungem pe deasupra cu ou batut si le punem intr-o tava tapetata cu foaie de copt sau unsa cu ulei si faina.
     Dam totul la cuptor, incins in prealabil, pentru 25-30 minute.
   Deliciosi!