Melci Cu Nuca Si Cacao
Sursa Melci cu nuca si cacao
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500 g faina + 50g
250 ml lapte
1 ou
100 g zahar
10 g drojdie uscata
100 g unt moale
esenta vanilie
sare
Umplutura:
100 g unt moale
100 g nuca macinata
2 linguri cacao
2 linguri zahar
Uns:
1 galbenus
2 linguri lapte
Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de vanilie.
Separat am amestecat faina cernuta cu drojdia. Peste faina am pus compozitia de lapte si am amestecat la inceput cu o lingura. Am adaugat untul moale si am amestecat. Am framantat cu mana aluatul, pana a devenit elastic. La mine a mai fost nevoie de cca 50 g faina, deci ar fi bine s-o aveti la indemana.
Aluatul l-am acoperit cu o folie alimentara si l-am lasat la dospit intr-un loc ferit de curenti, pentru cca 1-1,30 ora.
Cand aluatul a crescut, l-am pus pe masa infainata l-am impartit in doua, intinzand fiecare foaie de cca 0,7-0,8 cm grosime. Foaia am uns-o cu untul moale, peste care am presarat cacaoa, zaharul, iar la final nuca macinata.
Am rulat foaia pe lungime si am taiat oblic bucati potrivit de mari. Fiecare bucata am presat-o cu coada unei linguri, dandu-i forma de floare.
Am pus briosele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Am lasat la crescut cca 30 minute, apoi le-am uns cu galbenusul de ou amestecat cu laptele.
Tava am dat-o la cuptorul preincalzit pentru cca 20 minute, sau pana s-au rumenit frumos.
Parfumate, pufoase si delicioase!!