Melci Cu Branza Si Chimen
articol scris de truedelights blog
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 20 g unt
- 10 g drojdie
- 1 ou
- 100 ml lapte caldut
- un praf de sare
- o lingurita zahar
- 200-250 g faina
Pentru umplutura:
- 8-10 linguri cu branza rasa (sarata)
- 3 linguri smantana
- 1 albus
- 1 lingura gris
Pentru decor:
- un galbenus
- chimen
PREPARARE:
Facem o maia din drojdie, zahar,
putin lapte caldut si o lasam sa creasca.
Punem faina intr-un castron,adaugam oul,
sarea, restul de lapte, untul moale si maiaua.
Framantam bine aluatul si il
lasam 20-30 minute la dospit.
Umplutura o preparam
amestecand toate ingredientele.
Din aluat intindem foi mici,
pe care punem cate putin din
umplutura de branza si apoi rulam.
Strangem bine la capete sa nu iasa
umplutura si dam ruloului forma de melc.
Ungem deasupra cu galbenus de ou
si presaram chimen.
Punem melcii in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dam tava la cuptor pentru 20-25 minute.
Sunt foarte buni atat calzi cat si reci, cu lapte sau iaurt.
Perfecti pentru mic dejun sau pentru o gustare de dupa amiaza!