Melanzane Sott Olio - Esec Total
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
ar fi trebuit sa iasa o minunatie de vinete murate, insa n-a iesit deloc asa. produsul finit e tare, chiar atzos as putea spune. la gust semana oarecum insa textura e cea care strica tot. problema e ca nici macar nu stiu unde am gresit.
metoda italieneasca al acestui aperitiv spune asa:
- vinetele se taie felii, se sareaza abundent si se lasa 24 de ore la scurs
- ca sa se scurga bine, am pus o oala cu apa drept greutate
- dupa 24 de ore de sare aratau asa:
- apoi se lasa 12 ore acoperite cu otet
- apoi se pun la borcan cu ulei de masline, usturoi tocat marunt si oregano. optional poti sa pui si chilli pt ceva usturime.
or fi fost vinetele prea batrane? trebuia sa le las mai mult in otet? sau poate mai mult in sare? oare unde am gresit?