Melanzane Ripiene/vinete Umplute
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
"Doi in unu", asa s-ar putea numi aceasta reteta, reteta e pentru vinete umplute, iar din restul de umplutura am facut si chiftelute. Reteta e made in Calabria, adica de la cumnata.
Ingrediente:
-
8 vinete
-
cca 600 g carne macinata (vita+porc)
-
3 oua
-
70 g piine
-
un catel usturoi
-
o legatura patrunjel
-
35 g parmezan ras
-
sare
-
ulei
Intii spalam si taiem coditele la vinete, cel mai indicate sint vinetele rotunde, dar eu am pus de doua feluri ca din alea aveam in gradina. Le taiem in doua si le punem la oparit in multa apa cu jumatate de lingurita de sare.
dupa ce le-am oparit bine, le-am lasat la scurs
cind s-au racit complet, cu ajutorul unei lingurite scoatem mijlocul vinetelor si-l punem intr-o farfurie
punem piinea la muiat in apa (atentie, eu am pus 70 g piine uscata)
Acum facem umplutura pentru vinete, punem intr-un vas carnea (carnea a fost mai mult de vita, decit porc) , jumatate din miezul vinetelor pe care l-am strivit cu aparatul pentru usturoi,
tot cu instrumentul respectiv am tocat si piinea, am adaugat patrunjelul spalat si taiat marunt, cele trei oua, parmezanul si sare dupa gust
am amestecat bine ingredientele
iar cu compozitia din imagine am umplut vinetele
o parte le-am pus in pungute si le-am congelat
o parte le-am prajit pe ambele parti in ulei mult si fiebinte
iar cu restul compozitiei am facut chiftelute.
Le lasati la rumenit cit doriti, mie imi plac mai bronzate.
Pofta buna !!!