Melanzane Alla Pizzaiola Sau Vinete In Sos De Rosii
articol scris de atia blog rosedighiaccio.blogspot.com
Aseara, facand o “plimbare” prin frigider, am descoperit 2 vinete, comparate zilele trecute pt salata cu maioneza. Insa, am schimbat planurile,deoarece asa vroia “seful” :D). si am trecut la planul: vinete alla pizzaiola, sau in sos de rosii pe limbajul nostru al romanilor. Si ca urmare:
ingrediente pt 2 portii:
-1 vanata de marime mijlocie,
-1 ceapa medie
-jumatate de piciorus de telina
-1 lingurita de maggie, secretul gustului, (adus din romania :D)
-1 pahar de suc de rosii
-putin origano, rozmarin si busuioc, plus ceva branza la sfarsit pt servire.
Am calit usor ceapa si piciorusul de telina taiat maruntel, apoi am adaugat maggie.*Am pus vanata taiata cubulete marisoare, cu tot cu coaja, apoi am invartit si am lasat sa se rumeneasca putintel. Am adaugat mirodeniile, apoi sucul de rosii, jumatate de pahar de apa, am acoperit cu un capac si apoi am lasat sa fiaba circa 15 minute. Am stins, am lasat sa se raceasca putin, am pus in farfurie si… voila:*