contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Melanzane Alla Parmigiana (vinete Cu Parmigiana)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aceasta reteta am descoperit-o la Napoli Centrale cand jumatatea mea a comandat ceva interesant si am vrut sa gust si eu. O nebunie. Un deliciu necunoscut, arome de vinete si branza, ceva la care nu m-am gandit niciodata..deci am fost vrajita. Incercarea mea de a o reproduce m-a dus pe site-uri de bucatarie italiene, unde am descoperit toate secretele si inca 1000 de retete care vreau sa le incerc. Blogosfera italiana e minunata, cu retete italiene la care nici nu visam. Aceasta reteta e putin modificata. am adaugat mozzarella, dar e optional.

Astfel aceasta reteta se face simplu si e foooarte gustoasa.

Avem nevoie de:

[4 persoane]

  • 4 vinete
  • 1 conserva de rosii decojite si maruntite
  • 2 pungi de mozzarella-eu le i-au de la supermarket
  • 2 cani de parmigiano
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • sare
  • busuioc

1. Se curata vinetele si se taie in fasii pe lungime de aprox 1 cm grosime.

2. Se calesc fasiile de vinete in ulei incazit mediu-pentru a nu se arde. Degustati vinetele pentru a nu fi amare dupa ce le-ati prajit. Asezati-le deoparte pe un servetel de hartie pentru a absorbi uleiul si apa.

3. Intre timp prajiti intr-o tigaie ceapa intr-o lingurita de ulei, apoi adugati sucul de rosii si busuiocul. Sarati. Dati un clocot si luati de pe foc.

4. Cand vinetele sunt prajite, intr-un vas de iena asezati in straturi incepand cu un strat de rosii-pentru a nu se prinde de fund, apoi vinete, mozarella, parmigiana si repetati tot asa pana vi se termina materia prima.

5. Dati la cuptor la 200 grade C aprox 40 de minute.

Un deliciu al papilelor gustative.

POFTA BUNA!!!

 

Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com