Melanzane Alla Parmigiana (vinete Cu Parmigiana)
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Aceasta reteta am descoperit-o la Napoli Centrale cand jumatatea mea a comandat ceva interesant si am vrut sa gust si eu. O nebunie. Un deliciu necunoscut, arome de vinete si branza, ceva la care nu m-am gandit niciodata..deci am fost vrajita. Incercarea mea de a o reproduce m-a dus pe site-uri de bucatarie italiene, unde am descoperit toate secretele si inca 1000 de retete care vreau sa le incerc. Blogosfera italiana e minunata, cu retete italiene la care nici nu visam. Aceasta reteta e putin modificata. am adaugat mozzarella, dar e optional.
Astfel aceasta reteta se face simplu si e foooarte gustoasa.
Avem nevoie de:
[4 persoane]
- 4 vinete
- 1 conserva de rosii decojite si maruntite
- 2 pungi de mozzarella-eu le i-au de la supermarket
- 2 cani de parmigiano
- 1 ceapa
- ulei de masline
- sare
- busuioc
1. Se curata vinetele si se taie in fasii pe lungime de aprox 1 cm grosime.
2. Se calesc fasiile de vinete in ulei incazit mediu-pentru a nu se arde. Degustati vinetele pentru a nu fi amare dupa ce le-ati prajit. Asezati-le deoparte pe un servetel de hartie pentru a absorbi uleiul si apa.
3. Intre timp prajiti intr-o tigaie ceapa intr-o lingurita de ulei, apoi adugati sucul de rosii si busuiocul. Sarati. Dati un clocot si luati de pe foc.
4. Cand vinetele sunt prajite, intr-un vas de iena asezati in straturi incepand cu un strat de rosii-pentru a nu se prinde de fund, apoi vinete, mozarella, parmigiana si repetati tot asa pana vi se termina materia prima.
5. Dati la cuptor la 200 grade C aprox 40 de minute.
Un deliciu al papilelor gustative.
POFTA BUNA!!!