Mega-biscuiti Cu Ghimbir.....bonus: Crema De Branza Cu Capsuni
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Mie imi plac tare mult biscuitii (si in general deserturile pe care le poti manca din mana), in schimb Adi vrea doar "ce are crema". Asa ca am copt acesti minunati biscuiti si le-am dat o haina lejera de vara.
Biscuiti
-150 g unt
-150 g margarina
-225+100 g zahar brun
-75 golden syrup*
-1 ou
-400 g faina
-2 lingurite bicarbonat
-1/4 lingurita sare
-1 lingurita ghimbir macinat
-1 lingurita cuisoare macinate
-1 lingurita scortisoara macinata
Crema si ornat
-160 g crema de branza
-200 g frisca indulcita
-1 plic zahar vanilat de Bourbon
-500 g capsuni
-fulgi de migdale
Mod de preparare
1. Biscuitii se pot face cu o zi inainte. Iar in ceea ce priveste ornatul va sfatuiesc sa il faceti chiar inaite de servirea biscuitilor pentru ca fructele sa nu capete o culoare urata.
2. Pentru biscuiti amestecati untul si margarina moi cu 225 g zahar brun, pana acesta din urma se topeste complet. Adaugati siropul de zahar incalzit putin in prealabil, apoi oul si mixati bine.
3. Intr-un castron amestecati faina cernuta cu bicarbonat, sare si mirodenii. Adaugati crema de unt si mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
4.Puneti aluatul la frigider pentru o ora. Preincalziti cuptorul la 180 C cu 10 minute inainte de a coace. Faceti bile cu ajutorul instrumentul de portionat inghetata si dati-le prin zaharul brun ramas. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si stropita cu putina apa. Coaceti biscuitii pentru 15 minute si scoateti-i pe un gratar la racit cand sunt gata.
5. Dupa ce s-au racit sau a doaua zi pregatiti crema. Amestecati crema de branza cu zahar vanilat si incorporati in mai multe etape frisca batuta tare. Ungeti biscuitii si ornati-i cu sferturi de capsuni si fulgi de migdale.
*Reteta pentru Golden Syrup o gasit la Altele