Medalion De Somon La Cuptor

articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pentru ca se spune ca cea mai sanatoasa carne este cea de peste, Haplea va recomanda medialionul de somon.
Ce iti trebuie pentru 2 portii
Pentru macerat (poza 1):
- 2 medalioane de somon
- 1 lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri cimbru
- 6-7 feliute subtiri de unt
- sare, piper
Plan de lucru:
- zeama obtinuta de la o lamaie o amestecam cu cimbru, sare, piper (poza 2)
- curatam pestele de solzi (daca are), apoi il spalam si il trecem prin sosul obtinut (poza 3)
- ungem cu ulei de masline o bucata folie de aluminiu, punem medalionul de somon, apoi asezam cateva felii subtiri de unt peste el (poza 4)
Asezam cele 2 bucati de peste in folie intr-un vas termorezistent (poza 5).
Impachetam foliile (poza 6), bagam la cuptor pentru aproximativ 30 min.
- Pofta buna (poza 7)
Timp de preparare: 45 minute
Pret: 30 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A1. Aperitive