contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Medalioane De Somon Cu Crema De Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



In Postul Craciunului sau Postul Nasterii Domnului este dezlegare la peste in fiecare sambata si duminica pana pe 20 decembrie. Si cum noua ne place mult pestele, chiar suntem bucurosi sa mancam saptamanat peste.
Aveam o punga de medalioane de somon congelate de la Ocean Fish si am zis sa le gatesc rapid.
Ingrediente:
5 medalioane de somon congelat Ocean Fish
2 capatane de usturoi,
rasnita piper cu lamaie Kotanyi,
1 litru de apa,
350 ml faina de malai,
sare.

Sos de usturoi(aioli):

4 catei de usturoi,
200ml lapte,
5 linguri ulei de masline extravirgin,
sare grunjoasa.
Pentru sos: Curata cateii de usturoi si scoate-le germenele.
Incalzeste laptele, pune usturoiul si fierbe-le impreuna circa 10 minute. 

Scoate usturoiul, scurge-l si pune-l intr-un mojar de portelan impreuna cu sarea grunjoasa.


Freaca-l indelung pana cand se transforma intr-o pasta, apoi toarna uleiul in fir subtire-l-am transferat intr-o farfurie, mojarul meu e prea mic-si amesteca-l bine pana cand obtii un sos omogen.

Mai adaugati apa sau lapte daca-l vreti mai catifelat si cremos, daca nu, nu. Eu am pus lapte.

Decongeleaza medalioanele de somon, lasa-le peste noapte in frigider si scoate-le cu o ora inainte. Spala-le, sterge-le cu servetele absorbante, sareaza-le si  rasneste piper cu lamaie de la Kotanyi.

Pune tigaia grill pe foc sa se incinga, toarna cateva picaturi de ulei, apoi taie capatanile de usturoi in doua si freaca tigaia cu ele.
Aseaza rondelele de somon in tigaie, lasa-le cate 3 minute pe o parte, 3 pe cealalta.

Puneti apa pentru mamaliga la fiert, nu uitati sa o sarati, iar cand fierbe apa, turnati in ploaie faina de malai si amestecati. Lasati pe foc cca 20 de minute.  Daca aveti forme de inox, inele sau patrate, ungeti cu unt, turnati mamaliga in ele, apoi trageti forma.

Montati pe o farfurie doua rondele de somon cu un turnulet de mamaliga, turnati crema de usturoi peste rondelele de somon sau serviti separat sosul, daca aveti musafiri si daca nu stiti daca acestora le place usturoiul.

Pofta buna si post usor!