contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Medalioane De Pui Cu Bezele De Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Inainte de a va prezenta aceasta reteta simpla si rapida, asa cum v-am promis ca vor fi retetele mele(desigur marja poate fi cu plus- minus ca oameni suntem) as vrea sa va spun ca ieri am avut o surpriza deosebit de placuta care m-a facut foarte fericita. Intamplator, umbland pe ici-colo am descoperit ca simpla si umila mea reteta de Peste cu sos de hrean si rosii a avut o promovare favorabila pe Romania Actualitati prin bunavointa Domnului Florin Ionescu.
Un lucru obsnuit pentru domnul Ionescu dar pentru "teobucatar" e un lucru mare. Am desigur modele, ca orice incepator, am oameni carora vreau sa le multumesc. Multumesc Radu Popovici(sper sa nu vada pentru ca nu te lasa niciodata sa ii multumesti). Multumesc, Jacob pentru ca perfectiunea retetelor tale ma inspira, au o arhitectura deosebita. Multumesc mult, domnule Ionescu  si tuturor celor care ne ajuta sa transformam un lucru obisnuit in arta culinara...
La aceasta reteta am folosit alaturi de pieptul de pui niste ciupercute si cateva felii de costita usor impanata si afumata, in ideea expresa de a imbogati putin gustul puiului. Asa cum ma asteptam rezultatul a fost cel scontat.
Ingrediente:
pentru 2 portii medalioane
-un piept de pui,
-6 felii costita afumata,
-6 ciupercute,
-1-2 catei de usturoi,
-sare,
-piper,
-cimbru,
Pentru bezelele de cartofi:
-400 g cartofi,
-sare,
-piper,
-1ou,
-4-5 linguri lapte,
-o nuca de unt,
-cascaval pentru ornat,
Preparare:
Pieptul de pui se spala, se taie pe lung si apoi in trei fiecare jumatate
Se toaca marunt usturoiul si se pune in tigaie cu costita taiata in felii prajindu-se cateva min pe fiacare parte. Nu am folosit ulei pentru ca va lasa costita suficienta grasime. Dupa ce s-a rumenit usor se scoate pe un prosop de hartie sa se scurga. Ciupercile sarate si piperate se pun in tigaie si se "aburesc "cateva minute. Atat ciupercile cat si costita vor capata arome mai accentuate si vor imprumuta discret gustul usturoiului.
Carne de pui fiind frageda am lasat-o ca atare, doar sarata si piperata.
Dupa aceste operatiuni am montat pe scobitori bucati de piept, costita si ciuperca. Apoi, intr-un vas uns am asezat medalioanele si  am dat la cuptor.
 Pentru bezele am fiert cartofii in apa cu sare si am facut un piure cu celelalte ingrediente. Consistenta piureului trebuie sa fie suficient de moale sa o puteti sprita dar si sa isi pastreze forma. Se spriteaza bezelele direct intr-o tava unsa si se dau 10 -15 min la cuptor, atat cat sa se rumeneasca usor.
Aici, am gresit putin pentru ca am turnat prea putin piure la fiecare bezea si am fost nevoita sa montez 2-3 bucati. Piureul nu creste la cuptor asa ca trebuie avut grija sa le faceti cat de mari vreti sa iese.
In ultima faza a coacerii se orneaza cu cascaval.

Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com