Medalioane De Porc In Sos De Vin Rosu
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Suna sofisticat insa e nemaipomenit de usoara reteta . Mi se pare foarte adecvata pentru anotimpul asta, ceapa multa , vin rosu ... ramane doar sa ma credeti ca e buna si sa o incercati :). Timpul de preparare e 25 de minute.
Ingrediente:
600g muschiulet de porc ( cred ca merge si cu cotlet)
4-5 linguri ulei sau 2-3 linguri unt
sare, piper
600g ceapa
putin rozmarin, cimbru
4 catei de usturoi
4 linguri ulei de masline
500 ml vin rosu
3 linguri suc de pere ( desfaceti un compot, asa-i ?)
Taiem muschiuletul felii ( 10-12) , le stergem si le prajim in putin ulei ( ar fi perfect in unt) cate 5 minute pe fiecare parte .
Saram, piperam si le scoatem pe o farfurie care o tinem la cald.
Ceapa o taiem felii, usturoiul il tocam. In tigaia in care am prajit cotletul mai adaugam putin ulei si calim ceapa impreuna cu usturoiul. Adaugam rozmarinul, cimbrul ( daca aveti proaspete adica verzi cu atat mai bine), vinul si sucul d epere. Lasam sa fiarba la foc iute aprox 10 minute.Vinul trebuie sa scada aproape de tot.
Iar saram si piperam. (E asa de buna ceapa gatita in modul asta ca iti vine sa o mananci goala ).
Asezam sosul de ceapa pe o farfurie si deasupra medalioanele.
Servim cu piure de cartofi sau paste. Eu am facut cus cus, merge la fix .
Reteta este preluata din Secretele bucatariei cu mici modificari.
PP