Mazare Verde Congelata
Sursa Mazare verde congelata
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Stiu ca este mult mai usor sa cumparam mazarea congelata de la magazin, dar ce ar fi daca am pune si noi cateva pungute de mazare din cand in cand la congelator?
Sa profitam de mazarea verde care a invadat pietele si sa punem cateva pungulite de mazare delicioasa la congelator. Nu o sa treceti iarna cu ele, dar din cand in cand nu strica sa gustati mazare naturala. In plus aveti satisfactia ca este pusa de mana voastra! ;)
Incepeti prin a scoate boabele de mazare din pastai. Rabdare va doresc! :) Eventual asezati-va la televizor, dar aveti grija ca bobitele alea au calitatea de a tasni din pastai de parca ar fi insufletite.
Dupa ce ati scos mazarea din pastai spalati-o sub jet de apa.
Apoi puneti o oala cu apa rece in congelator si pregatiti cuburi de gheata.
Intr-o alta oala puneti apa la fiert. Cand apa a dat in clocot adaugati mazarea si lasati sa fiarba 3-5 minute. Atunci turnati mazarea intr-o sita mare si imediat ce s-a scurs apa calda, turnati peste mazare apa rece amestecata cu cuburi de gheata.
Dupa acest procedeu boabele de mazare se pot sparge cu mana, dar inca mai sunt crude.
Scurgeti foarte bine mazarea si puneti-o in pungute speciale de congelator. Incercati sa le dati o forma cat mai plata sa fie usor si practic de depozitat in congelator.
Si sa va bucurati de ele! :)
Sa profitam de mazarea verde care a invadat pietele si sa punem cateva pungulite de mazare delicioasa la congelator. Nu o sa treceti iarna cu ele, dar din cand in cand nu strica sa gustati mazare naturala. In plus aveti satisfactia ca este pusa de mana voastra! ;)
Incepeti prin a scoate boabele de mazare din pastai. Rabdare va doresc! :) Eventual asezati-va la televizor, dar aveti grija ca bobitele alea au calitatea de a tasni din pastai de parca ar fi insufletite.
Dupa ce ati scos mazarea din pastai spalati-o sub jet de apa.
Apoi puneti o oala cu apa rece in congelator si pregatiti cuburi de gheata.
Intr-o alta oala puneti apa la fiert. Cand apa a dat in clocot adaugati mazarea si lasati sa fiarba 3-5 minute. Atunci turnati mazarea intr-o sita mare si imediat ce s-a scurs apa calda, turnati peste mazare apa rece amestecata cu cuburi de gheata.
Dupa acest procedeu boabele de mazare se pot sparge cu mana, dar inca mai sunt crude.
Scurgeti foarte bine mazarea si puneti-o in pungute speciale de congelator. Incercati sa le dati o forma cat mai plata sa fie usor si practic de depozitat in congelator.
Si sa va bucurati de ele! :)