contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mazare Cu Friganele

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pana sa ajung in Sibiu combinatia mazare-friganele era pentru mine o mare necunoscuta. Iar cand mr.Green Foot mi-a pus in farfurie pentru prima oara mazare cu friganele, eu am cam strambat din nas: mazare, ou, zahar?!! Norocul meu ca mi-am invins scepticismul... azi sunt o mare consumatoare de mazare si friganele dulci.

Mazare cu friganele
Ingrediente soté:
  • 400g mazare congelata
  • 1 ceapa mare
  • 150 ml lapte
  • 25g unt
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • marar
  • sare, piper

Ingrediente friganele:
  • 4 felii de paine
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 4 lingurite zahar
  • sare
  • ulei

Ceapa, taiata marunt, se caleste in putin ulei pana se inmoaie. Se adauga faina si se amesteca cu uleiul pana rezulta o pasta maronie (atentie sa nu ardeti faina!). Se adauga laptele si un pahar de apa amestecand mereu, boiaua, mazarea congelata si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 minute. Pe parcurs se completeaza cu apa daca este nevoie. La sfarsit se adauga untul taiat bucatele si se presara deasupra cu marar. Cratita se ia imediat de pe foc si se acopera cu un capac. Mancarea se lasa sa se odihneasca vreo 5-10 minute.

Mazare cu friganele
Daca nu aveti la indemana mazare congelata puteti folosi mazare de la conserva, dar in cazul acesta timpul de fierbere se injumatateste.
Intr-o farfurie adanca se bate oul ca pentru omleta, se adauga putina sare si se amesteca cu 2 linguri de lapte. Feliile de paine se trec prin ou si se prajesc pe ambele parti in uleiul incins. Dupa ce se scot din tigaie se presara cu zahar. Se servesc calde.
Pofta buna!


Un pont: ca sa nu isi piarda acea culoare verde frumoasa, mazarea se fierbe fara capac, la foc mic!

Articol recomandat de thegreenfoot.blogspot.com