contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mazăre Cu Carne

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Folosim orice fel de carne dorim; am avut de porc, proaspata, dar se poate folosi şi afumată.

Prima etapă:
Calim uşor o ceapă tăiată mărunt, in putin ulei, adaugăm cubuleţele de carne şi dupa ce s-au făcut albe pe toate părţile, turnăm 1-2 căni de apă clocotita şi o lăsăm să fiarbă la foc mai domolit, pentru ca sa se facă carnea cât mai fragedă.
Se fierbe cam 40 de minute, depinde cât de tare este carnea, deci trebuie s-o verificăm.

A doua etapă
-adăugăm ardei sau gogoşari tăiaţi mărunt, mazărea conservata sau congelată, apoi mai fierbem 5 minute.

A treia etapă
- punem suc de roşii sau bulion dizolvat in puţină apă calda, o lingura de făină dizolvata in puţină apă rece.
-potrivim gustul de sare, piper, punem şi 1-2 de linguriţă de zahăr, o lingură de mărar, câteva boabe de enibahar. Se mai fieb toate 5 minute.
La final, presărăm mărar tocat.

Dacă folosim mazăre proaspătă, o punem în carne dupa ce aceasta a fiert 30 de minute si se fierb împreună în continuare.