contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mazare Cu Carne De Curcan Si Leurda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Si mult marar si friganele, normal.

Slide1

De fel nu prea gatesc curcan, intai ca nu ma poate convinge nimeni ca e mai sanatos decat puii de supermarket, apoi ca e scump, asa ca in general si scump si prost nu prea servesc dar pentru ca am spart poarta la deschiderea magazinului, Lidl, am gasit doua caserole la 30% (reducere), pulpa de curcan dezosata. Daca e si prost si ieftin mai merge, am avut dreptate, a lasat o tona de apa si carnea era gatita cam in 20 de minute, parca mai repede decat puiul, e, nu o sa murim.

Cum imi place combinatia morcov – mazare am facut asa: am pus carnea cu ceapa si morcov sa abureasca sub capac, exclus sa se caleasca in baltoaca iesita din curcan;

Slide2

am pus mazarea, apa cat sa acopere si coditele mararului;

Slide3

cand toate au fost fierte, cum ziceam, destul de repede, am pus pasta de rosii, zahar, iar la final un manunchi de leurda si o groaza de marar proaspat.

Si a iesit mazarea copie fidela a culorilor toamnei, drept e ca domnul curcan de gustos e gustos in hormonii lui.

Slide4

Friganelele le-am facut simple, le-am dat sa bea doar ou si le-am prajit.
Al batrn:

- Ce faci?
– Friganele, merg la mazare.
– Te duci la mare?

E drept ca am percutat cu intarziere la asociatia facuta de el dar dupa aia am ras :D

Slide5

Foarte buna si mazarea, Fine Foods, congelare rapida, zice ep ea, gustoasa si a fiert repede.

rororo