Mazare Cu Carne De Curcan Si Leurda
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Si mult marar si friganele, normal.
De fel nu prea gatesc curcan, intai ca nu ma poate convinge nimeni ca e mai sanatos decat puii de supermarket, apoi ca e scump, asa ca in general si scump si prost nu prea servesc dar pentru ca am spart poarta la deschiderea magazinului, Lidl, am gasit doua caserole la 30% (reducere), pulpa de curcan dezosata. Daca e si prost si ieftin mai merge, am avut dreptate, a lasat o tona de apa si carnea era gatita cam in 20 de minute, parca mai repede decat puiul, e, nu o sa murim.
Cum imi place combinatia morcov – mazare am facut asa: am pus carnea cu ceapa si morcov sa abureasca sub capac, exclus sa se caleasca in baltoaca iesita din curcan;
am pus mazarea, apa cat sa acopere si coditele mararului;
cand toate au fost fierte, cum ziceam, destul de repede, am pus pasta de rosii, zahar, iar la final un manunchi de leurda si o groaza de marar proaspat.
Si a iesit mazarea copie fidela a culorilor toamnei, drept e ca domnul curcan de gustos e gustos in hormonii lui.
Friganelele le-am facut simple, le-am dat sa bea doar ou si le-am prajit.
Al batrn:
- Ce faci?
– Friganele, merg la mazare.
– Te duci la mare?
E drept ca am percutat cu intarziere la asociatia facuta de el dar dupa aia am ras :D
Foarte buna si mazarea, Fine Foods, congelare rapida, zice ep ea, gustoasa si a fiert repede.
rororo