Mazare Cu Carne De Curcan Si Friganele
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu e reteta nemaivazuta, ba chiar e varianta comoda, a la lene.
Dar inainte de cea mai simpla reteta, prima reactie: ai facut mazare cu gogosi? Chiar a gogosi aratau friganelele.
S-a intamplat sa imi vina cheful sa le tai rotund dintr-o felie mare de paine pe vatra si sa le las sa bea tot oul, s-au imbibat bine de tot.
Le-am prajit la foc mare, au iesit haioase si pufoase, imi pare rau ca nu am taiat felia mai groasa.
Si inainte de a ajunge in mazare, m-am jucat cu o bucata, cu niste afumaciune, mustar iute dar cu miere, castraverde murat si marar. Misto combinatia, ar trebui sa constituie o reteta in sine (de fapt ar fi buna o culegere de retete de bere).
Acum reteta de mazare, varianta asta, foarte scurta. Morcov pun mereu pentru ca imi place, de data asta doar l-am taiat bastonase sa nu ma plictisesc de formele celelalte, ca vine si vremea ciorbei :)
Asadar: am fiert la presiune pulpe de curcan (de care va ziceam ieri) cu fulgi de ceapa si putina sare. Am calit putin o ceapa si un morcov peste care am adaugat mazarea, supa de curcan si … o laie, cam atat.
Cand a fiert si mazarea am pus carnea, pasta de tomate, zahar, am gustat de sare si piper si am presarat mult marar la sfarsit. Si asta este.
Mi-am dat ideea sa fac o noua categorie cu mancare de bere :D Sa fie bere, ar fi zis Cineva.
rororo