Mazăre Cu Aripioare De Pui
articol scris de bucatariamariei blog bucataria mariei
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Legumele pentru mine sunt cea mai bună mâncare. Iarna mi se pare foarte repede de preparat tocăniţele de legume mai ales dacă le pot adăuga şi cărniţă lângă. Astăzi gătim mazăre cu aripioare de pui. Avem nevoie de:
- 1 pungă mazăre congelată
- 10 aripioare
- 2 cepe
- 1 ardei gras roşu
- 1 conservă de roşii în bulion
- sare,piper
- 2 foi de dafin
- mărar
Fierbem aripioarele în apă cu delikat apoi le prăjim în ulei. Se căleşte ceapa şi ardeiul gras , adăugăm mazărea şi supa obţinută din fierberea aripioarelor ( să acopere mazărea) şi lăsăm la fiert. Între timp călim roşiile tăiate ,iar când mazărea este fiartă adăugăm roşiile călite, aripioarele, piper, mărar şi frunzele de dafin. Lăsăm să fiarbă câteva minute şi e gata mâncarea.
Poftă bună!