Matcha Cookies
articol scris de A to Z - food and tr blog a-bis-z.blogspot.com
Nu plănuisem deloc să fac aceste fursecuri. S-a întâmplat să îmi rămână nişte pastă a la cigarette (nu ştiu de ce se numeşte astfel) de la prepararea tortului cu mango şi având cuptorul încălzit m-am gândit să fac nişte prăjiturele din aluat. Au ieşit atât de bune!
50 gr. unt moale
50 gr. zahăr pudră
50 gr. albuş de ou la temperatura camerei
40 gr. făină
1 lingură matcha
Se amestecă untul cu zahărul până devine cremos, se adaugă apoi albuşul şi se mixează până când se încorporează bine. Se cerne făina şi matcha şi se adaugă la amestecul de ouă. Se amestecă bine cu o lingură de lemn, nu cu mixerul.
Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Se formează fursecurile folosind o pungă de decorat şi se coace în cuptorul încălzit la 180°C până când se rumenesc.